Έξυπνα στιλιστικά tips για να φαίνεσαι ψηλότερη

Μπορεί η φύση να μη σε προίκισε με σώμα μανεκέν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα… βάψεις μαύρα! Κι ούτε ότι θα τριγυρνάς συνεχώς με 12ποντα! Δεν βολεύει άλλωστε! Ευτυχώς υπάρχουν διάφορα στιλιστικά κόλπα που μπορούν να απογειώσουν το στιλ σου και να… κρύψουν το ύψος σου!

Να εξισορροπήσεις τη σιλουέτα σου

Ο πρώτος βασικός κανόνας για να φαίνεται το σώμα σου πιο μακρύ είναι να την ισορροπήσεις με τη βοήθεια των ρούχων. Για να δείχνεις πιο ψηλή, μπορείς να επιλέξεις ένα cropped top και ένα ψηλόμεσο παντελόνι. Με την ίδια λογική να προτιμάς τα πιο κοντά σακάκια και όχι τα πιο μακριά!

Σκούρα χρώματα

Τα πιο σκούρα χρώματα δεν διαγράφουν τόσο τη σιλουέτα όσο τα ανοιχτόχρωμα, οπότε σε δείχνουν πιο ψηλή. Έxtra tip: Συνδύασε χρώμα παντελονιού με χρώμα παπουτσιού: το μάτι δεν μπορεί να ξεχωρίσει καλά πού τελειώνει η γάμπα, οπότε δίνεις την αίσθηση ότι είσαι πιο ψηλή!

Ξέχνα τα μακριά φορέματα!

Τα μακριά φορέματα και οι φούστες αντί να σε κολακεύουν τονίζουν τη μικροκαμωμένη σιλουέτα σου! Αντιθέτως τα πιο κοντά σε τονίζουν και σε κολακεύουν περισσότερο! Αν θες οπωσδήποτε να βάλεις κάτι μακρύ, τότε συνδύασέ το με ψηλά τακούνια!

Βρες ρούχα με κάθετες ρίγες

Τα ριγέ ρούχα είναι λίγο περίεργα. Οι οριζόντιες γραμμές προσθέτουν όγκο και δεν κολακεύουν και τις πιο μικροκαμωμένες. Αντιθέτως οι κάθετες ρίγες μακραίνουν τη σιλουέτα και της δίνουν ύψος!!!

Τόλμα το ντεκολτέ!

Το ντεκολτέ προσθέτει όγκο στο στήθος και στο πάνω μέρος του σώματος και δίνει την ψευδαίσθηση του ύψους!

Διάλεξε τα σωστά παπούτσια!

Όταν είσαι πιο μικροκαμωμένη τα παπούτσια παίζουν σημαντικό ρόλο! Σίγουρα τα τακούνια δίνουν ύψος αλλά δεν μπορείς να κυκλοφορείς συνεχώς πάνω σε ψηλοτάκουνα! Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που σε ευνοεί καθώς τα ανοιχτά παπούτσια δείχνουν τη γάμπα σου πιο μακριά! Να αποφεύγεις τα μποτάκια γιατί κόβουν σε ένα σημείο τη γάμπα και τη μικραίνουν.

Ψιλόμεσα ρούχα!

Φούστα ή παντελόνι, τα ψηλόμεσα ρούχα δίνουν την ψευδαίσθηση του ύψους και προσθέτουν… μάκρος σε αυτήν που τα φοράει!

Μην χρησιμοποιείς τεράστιες τσάντες

Οι πολύ μεγάλες και ογκώδεις τσάντες ελκύουν το βλέμμα και τραβάνε πάνω τους όλην την προσοχή. Αν είσαι μικροκαμωμένη, θα φαίνονται… τεράστιες για σένα! Μια μικρή mignon τσαντούλα είναι ό,τι πρέπει!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τα 6 πιο συχνά στιλιστικά λάθη που όλες κάνουμε!

Εύκολα στιλιστικά tips για το χειμερινό μας ντύσιμο

 

Σχετικά άρθρα