Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Στυτική δυσλειτουργία: «Μου συνέβη μια φορά και το σκέφτομαι συνέχεια. Τι μπορώ να κάνω»;

Ο 35χρονος Κούλης ρωτά

Στυτική δυσλειτουργία: «Μου συνέβη μια φορά και το σκέφτομαι συνέχεια. Τι μπορώ να κάνω»;

Την πρώτη φορά που βρέθηκα στο κρεβάτι με μια νέα μου γνωριμία, αν και όλα ήταν πολύ ωραία πριν, ενώ αρχικά είχα στύση καλή στη συνέχεια χάθηκε. Αν και προσπαθήσαμε δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ εκείνο το βράδυ. Αναμένεται να ξαναβρεθούμε και έχω αγχωθεί μήπως πάθω πάλι το ίδιο. Έχω κάποιο πρόβλημα; Τι μπορώ να κάνω για να μην το πάθω πάλι;

Στο ερώτημά σας απαντά ο  Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν και οι πληροφορίες που μας δίνετε είναι εξαιρετικά φτωχές θα μπορούσαμε να πούμε με μεγάλη πιθανότητα πως ο λόγος αποτυχίας σχετίζεται με αίτια ψυχολογικά.

Πολλές φορές και η μεγάλη επιθυμία να κατακτήσουμε μία σύντροφο ή να αποδείξουμε τις ικανότητές μας στο σεξ είναι αρκετές για να μας οδηγήσουν σε απώλεια της στύσης ή και αδυναμία της στύσης.

Όσον αφορά το τι μπορεί να κάνετε υπάρχουν τρεις επιλογές η πρώτη είναι απλά να ξαναδοκιμάσετε προσπαθώντας να αποφύγετε το έντονο άγχος επίδοσης.

Η δεύτερη είναι να δοκιμάσετε κάποιο φάρμακο για τη στύση.

Η τρίτη είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ψυχολόγου, κατά προτίμηση ειδικευμένου σε θέματα γύρω από τη σεξουαλικότητα.

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο

www.sexmedic.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

 Ο άνδρας μου θέλει να βλέπει πορνό, όταν κάνουμε σεξ. Γιατί το κάνει; Δεν του φτάνω εγώ;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X