Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Light & Υγιεινά / Μαυρομάτικα με κολοκύθα στην κατσαρόλα
kolokytha_me_mayromatika

Μαυρομάτικα με κολοκύθα στην κατσαρόλα

Υλικά

  • 300 γρ. φασόλια μαυρομάτικα (μουλιασμένα σε κρύο νερό για 3 ώρες και καλά στραγγισμένα)
  • 200 γρ. ψίχα κολοκύθας, σε κύβους 2 εκ.
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 1/2-1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη δάφνη και τις τομάτες, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μαυρομάτικα μαζί με τα 400 ml νερό.

Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, αλατίζουμε και ρίχνουμε την πιπερίτσα, τη ρίγανη και την κολοκύθα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και το φαγητό να χυλώσει και να μείνει με το λάδι του. Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X