Μανιτάρια φρικασέ

Μετά από τόση κρεατοφαγιά στις γιορτές, σου έχω την ωραιότερη συνταγή για ένα τρομερά υγιεινό και ελαφρύ πιάτο: μανιτάρια φρικασέ. Και με το κρύο που έχει έξω, είναι το ιδανικό πιάτο!

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

 

Τι χρειαζόμαστε

  • 10 μανιτάρια (ποικιλία από king oyster, πλευρώτους, portobello, αγαρικα, βασιλομανίταρα, σιτάκε, σιμέτζι). Δεν τα βάζουμε όλα. Επιλέγουμε 3 ή 4.
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 αυγό
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Τι κάνουμε

  1. Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και μόλις μαραθούν ρίχνουμε μέσα τον άνηθο.
  2. Τα αφήνουμε 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
  3. Τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο και ρίχνουμε μέσα το μαρούλι και 3-4 κούπες νερό. Μόλις μαγειρευτούν, αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σε μπολ χτυπάμε το αυγό καλά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
  5. Ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από το φρικασέ και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα το αυγολέμονο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε (όχι με την κουτάλα. Ουσιαστικά κουνάμε την κατσαρόλα).

Θέμις Καρδιόλακα

mamaknows.gr

Σχετικά άρθρα