Ντροπή στο σεξ: Πού οφείλεται και πώς θα την ξεπεράσουμε;

Θα θελα να μάθω τον τρόπο να ξεπεράσω την ντροπή μου στο σεξουαλικό κομμάτι. Κάθε φορά που λέω να πως θα κάνω πράγματα και εγώ, όταν έρχεται η στιγμή δεν μου βγαίνει να κάνω όσα έχω στο μυαλό μου.

Στο ερώτημά σας απαντά ο  Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – ανδρολόγος, διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

 

Καταρχήν θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το πρόβλημά σας σχετίζεται με ψυχολογικά θέματα τα οποία έχουν τις ρίζες τους στην παιδική σας ηλικία. Το γεγονός ότι τα θέλω σας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν γιατί δεν τολμάτε, γιατί δεν πιστεύετε ότι θα τα καταφέρετε, γιατί πάντα υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο τελικά κάνετε πίσω, είναι στοιχεία που παραπέμπουν σε έλλειψη αποφασιστικότητας και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Οι ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα και η σεξουαλικότητα ειδικότερα απαιτούν τόλμη και αποφασιστικότητα την οποία δυστυχώς δεν διαθέτετε.

Το τι πρέπει να κάνετε για να ξεπεράσετε τα προβλήματά σας είναι κυρίως να μάθετε να αγαπάτε και να εκτιμάτε τον εαυτό σας μέσα από μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Μια ερωτική σχέση που σας ικανοποιεί και σας δίνει χαρά θα σας βοηθούσε επίσης, όμως για να φτάσετε σ’ αυτήν ίσως θα πρέπει να περάσετε από το στάδιο της ψυχοθεραπείας.

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο

www.sexmedic.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σεξουαλική ζωή: Πόσο την επηρεάζει ο στενός κόλπος;

Γενικοί κανόνες στο σεξ: Τι κάνουν τα περισσότερα ζευγάρια;

Έχω ανασφάλεια με το σώμα μου και δεν ευχαριστιέμαι το σεξ. Τι μπορώ να κάνω;

Σχετικά άρθρα