Γενικοί κανόνες στο σεξ: Τι κάνουν τα περισσότερα ζευγάρια;

Οι περισσότεροι άνθρωποι, αν όχι όλοι, αναφορικά με την σεξουαλική ζωή και την ευρύτερη έννοια του σεξ μπαίνουν συχνά στη διαδικασία να αναζητήσουν ένα και μόνο πράγμα: Τι είδους σεξ κάνουν οι υπόλοιποι άνθρωποι!

Πιο συγκεκριμένα, αναζητούν στα περιοδικά, τα βιβλία και τις εκπομπές τις σεξουαλικές συνήθειες των άλλων ανθρώπων, ώστε να οριοθετήσουν αυτό που λέμε «κανονικό σεξ».

Υπάρχει… κανονικό σεξ;

Μάλιστα, οι σεξολόγοι – ψυχολόγοι αντιμετωπίζουν, όπως λένε, πολύ συχνά το ερώτημα αυτό από τους ασθενείς τους, αποφεύγοντας όμως να δώσουν απάντηση. Γιατί το κάνουν αυτό;

Όπως λέει ο δρ. Martin Klein, αυτό γίνεται διότι όποια απάντηση κι αν πάρουν όσοι ρωτάνε θα την χρησιμοποιήσουν κατά πάσα πιθανότητα με λάθος τρόπο, καθώς αναπόφευκτα θα κάνουν τις συγκρίσεις του εαυτού τους με τους άλλους ανθρώπους και θα προσπαθούν να καταλήξουν στο συμπέρασμα αν είναι τελικά «κανονικοί» ή όχι.

foto sex

Κι όπως τονίζει ο δρ. Klein αυτό είναι εντελώς λάθος, μιας και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για το τι είναι κανονικό και τι όχι ακόμα και στο σεξ. Αυτό συμβαίνει διότι ο καθένας κάνει αυτό που θέλει, όπως το θέλει και με τον τρόπο που θέλει.

Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους ειδικούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ΠΩΣ κάνουν συνήθως σεξ ζευγάρια που είναι σε μακροχρόνιες σχέσεις ή μεγάλης διάρκειας γάμους.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι αυτοί οι γενικοί κανόνες που συνήθως ισχύουν:

Κάνουν σεξ όταν βαριούνται

Όταν περάσουν οι πρώτες… φούριες, τα ζευγάρια κάνουν σεξ όταν βαριούνται, δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν ή είναι κουρασμένοι. Στην περίπτωση αυτή, το σεξ είναι μικρής διάρκειας και κακής ποιότητας. Κακή στύση, λίγα έως καθόλου προκαταρκτικά συνθέτουν ένα σεξουαλικό σκηνικό που αποτελεί τη συνταγή της ερωτικής αποτυχίας.

Κάνουν σεξ μεθυσμένοι

Αυτό το κάνουν, όταν θέλουν να μειώσουν τις αναστολές τους ή σαν φυσικό επακόλουθο μιας βραδιάς έξω με ποτό και διασκέδαση. Στην περίπτωση αυτή τα αντανακλαστικά, αλλά και οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο…φτερό είναι κάτι λιγότερο από σίγουρες και μετά από ώριμη σκέψη. Καλό θα είναι όσο γίνεται το «μεθυσμένο» σεξ να αποφεύγεται.

Δεν ξέρουν τι θέλει ο/η σύντροφός τους

Ακόμα και σε ζευγάρια που είναι πολύ καιρό μαζί, το τι αρέσει στον άλλο σύντροφο αγνοείται παντελώς. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους:

Ο πρώτος είναι η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των ζευγαριών, στο πλαίσιο της οποίας κανένας από τους δυο δεν έχει το θάρρος να πει, για παράδειγμα, μου αρέσει να τελειώνω με στοματικό σεξ ή μου αρέσει το πρωκτικό σεξ.

Ο δεύτερος λόγος είναι ο εγωκεντρισμός που δυστυχώς παίζει πρωταρχικό ρόλο στην πλέον… ομαδική δραστηριότητα ενός ζευγαριού, δηλαδή το σεξ. Ακόμα κι εκεί, καθένας κοιτάει αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό του και πώς θα περάσει εκείνος/εκείνη καλά.

Με πληροφορίες από psychologytoday.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ένα «καυτό» μυστικό για να ανεβάσεις τη λίμπιντό σου στα ύψη!

Δοκίμασέ το: 6 τρόποι που ούτε φανταζόσουν, για να ενισχύσεις τη λίμπιντό σου

Σχετικά άρθρα