Ψυχική ασθένεια: Πόσο επικίνδυνο είναι να κάνουμε μόνοι μας διάγνωση;

Διαβάζοντας ένα άρθρο σας μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι σχετίζομαι με την πρώτη ενότητα που έχει να κάνει με την παρανοειδή διαταραχή της προσωπικότητας. Συμπίπτω σχεδόν με όλα τα κριτήρια τα όποια γράφει.

Ήμουν σε ένα κάλο στάδιο στη ζωή μου όταν ξεκίνησα να παρατηρώ αυτήν την δράση. Άρχισα να μην εμπιστεύομαι κανέναν. Διέλυσα την σχέση μου γιατί είχα γίνει παρανοϊκός. Ήμουν σε απόσταση και αυτό με έκανε ακόμα πιο ψυχαναγκαστικό. Ένιωθα πως ολόκληροι κύκλοι στρέφονται εναντίον και με κακοχαρακτηρίζουν, ενώ όλα αυτά στην πραγματικότητα ήταν άτοπα.

Το θέμα είναι ότι έχω την επίγνωση γι’ αυτήν τη διαταραχή, άλλα παρόλα αυτά δεν μπορώ να την εξαλείψω. Έχω κάνει πολλά λάθη λόγω αυτής μέσα σε ένα χρόνο και βλέποντας αυτό το πράγμα στον εαυτό μου, άρχισα να απομακρύνομαι εξ ολοκλήρου από κοντινά μου άτομα για να μην με πουν παρανοϊκό και να μην τους βλάψω.

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο είχα και τάση διπολικής , η όποια εμφανίστηκε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μετά από 3 μήνες έκανε την εμφάνιση της.

Μπορεί να αισθανθείτε με αυτό το κείμενο πως έχετε να κάνετε με ένα διαταραγμένο που πράγματι είμαι, άλλα  πιστέψτε με σας ανοίγω την καρδιά μου και με πονάει πάρα πολύ αυτό…

Αν μπορείτε με κάποιο τρόπο να με συμβουλέψετε σας παρακαλώ πολύ θα το εκτιμούσα!

Στο ερώτημα απαντά ο Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Αυγουστάτος:

Δεν είναι καθόλου ασφαλές να βγάζεις μόνος σου τη διάγνωση! Σε κάθε περίπτωση θα επαναλάβω αυτό που λέω συχνά: μη διστάζετε να συμβουλεύεστε έναν ειδικό ο οποίος και σωστή διάγνωση θα κάνει και τη σωστή θεραπεία θα σας συστήσει.

Είναι κρίμα να ταλαιπωρείται κάποιος επειδή φοβάται να ξεκινήσει μια θεραπεία από προκατάληψη και φόβο στιγματισμού… Όσο νωρίτερα αρχίσει η αντιμετώπιση τόσο καλύτερη και η πρόβλεψη για το μέλλον.

Ιωάννης Αυγουστάτος
Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής
210-6397044 – 6977074835
http://psycosynthesis.blogspot.gr
www.facebook.com/profile.php?id=100011170271443

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το στίγμα της ψυχικής ασθένειας: Θα μου πάρει το παιδί επειδή παλιά έπαιρνα φάρμακα!

Το στίγμα της ψυχικής νόσου: Μπορούν οι ασθενείς με σχιζοφρένεια να έχουν φίλους;

Ποτέ μη ντρέπεσαι αν έχεις ψυχική ασθένεια: Διάβασε γιατί…

 

Σχετικά άρθρα