Σφουγγάτο με άγρια χόρτα

Ένα παλιομοδίτικο φαγητό που μεγάλωσε όμως πολύ κόσμο. Αν θέλετε να το ευχαριστηθείτε τότε κάντε το με χόρτα που μαζέψατε εσείς και βιολογικά αυγά!

Υλικά

  • 1/2 κιλό άγρια χόρτα (βρούβες κτλ..) (θα πρότεινα και πικρά χόρτα αν θέλετε)
  • 3-4 μεγάλα αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και βράζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα τα χόρτα σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στο τρυπητό να βγάλουν τα νερά τους.

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι που έχουμε βάλει σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα χόρτα.

Τα σοτάρουμε μέχρι να φύγουν όλα τους τα υγρά και να πάρουν ωραία γεύση ανακατεύοντας με μια κουτάλα.

Χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε πάνω στα χόρτα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ψήνουμε την ομελέτα από τη μια μεριά.

Με τη βοήθεια ενός πιάτου την αναποδογυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη.

 

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα