Σολομός με εσπεριδοειδή

Υλικά

  • 4 φέτες σολομός, με κόκαλο, βάρους περίπου
  • 300 γρ. η καθεμία

Για τη μαρινάδα

  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους χυμούς, το ξύσμα, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και πιπέρι. Προσθέτουμε τον σολομό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη. Μαρινάρουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Βγάζουμε το ψάρι από τη μαρινάδα (την οποία κρατάμε) και σκουπίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες ανά δύο, για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Στο τέλος, βάζουμε όλες τις φέτες στο τηγάνι, ρίχνουμε τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο. Σερβίρουμε με ρύζι.

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα