Μπορεί ο άνδρας να προσποιηθεί οργασμό στο σεξ;

Μέχρι σήμερα είναι πολύ πιθανό να έχεις ακούσει για την γυναίκα που προσποιείται οργασμό ή ακόμα και να το έχεις εφαρμόσει κι εσύ η ίδια κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής σου ζωής. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κατακριτέο και κανείς δεν σε ψέγει για αυτό.

Αντίθετα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η προσποίηση οργασμού από τη γυναίκα γίνεται κυρίως για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση του ερωτικού της συντρόφου, ο «εγωισμός» του οποίου δεν μπορεί να ανεχτεί ότι εσύ, δηλαδή η σύντροφός του, δεν φτάνεις σε οργασμό μαζί του, με αποτέλεσμα όταν και αν αυτό συμβαίνει να πέφτει πολύ ψυχολογικά.

Μια νέα έρευνα, όμως, δείχνει ότι τελικά και ο άνδρας μπορεί να προσποιηθεί οργασμό και μάλιστα αυτό γίνεται πολύ συχνά.

Συγκεκριμένα, σε ένα σύνολο 1000 ευρωπαίων ανδρών και 1000 Αμερικανών, το 30% παραδέχτηκε ότι τουλάχιστον μια φορά στην ενεργή σεξουαλική του ζωή έχει προσποιηθεί τον οργασμό.

Ακριβέ μου, οργασμέ!

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο άνδρας δύσκολα δέχεται, έως και καθόλου την απουσία οργασμού από την καλή του, κατά τη διάρκεια της ερωτικής τους συνεύρεσης. Αυτό, όμως, ισχύει και για τον ίδιο, κάνοντας μια… μάλλον αυστηρή αυτοκριτική.

Τι εννοούμε; Ότι ο άνδρας την ώρα που κάνει έρωτα φοβάται ότι αν δεν «τελειώσει» δεν θα αποδείξει τον ανδρισμό του, καθώς και ότι νομίζει ότι θα θεωρηθεί ανίκανος να ολοκληρώσει την ερωτική πράξη.

Μάλιστα, το 21% των συμμετεχόντων που αποκάλυψαν στις συντρόφους τους ότι προσποιήθηκαν οργασμό αμέσως μετά την ερωτική πράξη, βρέθηκαν να τσακώνονται για το θέμα αυτό με την καλή τους.

Αντίθετα, σε ίδια ερώτηση το 31% των γυναικών που ομολόγησαν στον σύντροφό τους ότι προσποιήθηκαν οργασμό, είδαν στον καλό τους σημαντική βελτίωση στις ερωτικές του επιδόσεις ή τουλάχιστον σημαντική προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Καλύτερα σε μακρoχρόνιες σχέσεις

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι ένας στους τρεις άνδρες και γυναίκες δεν δίστασαν να δηλώσουν στην ίδια έρευνα ότι προτιμούν τις μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις, γιατί έτσι δεν δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι  τα ποσοστά προσποίησης οργασμού στο πλαίσιο γάμου τείνει να είναι αρκετά χαμηλό, φτάνοντας το 15% για τους άνδρες και το 20% για τις γυναίκες.

Τέλος, βάσει της ίδια έρευνας… νικητές στην προσποίηση οργασμού είναι οι Αμερικανοί σε σχέση με τους Ευρωπαίους, καθώς στην άλλη όχθη του Ατλαντικού το κάνουν σε ποσοστό 53%!

Καλή διασκέδαση

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ανδρικός οργασμός: Πώς φτάνουν οι άνδρες στην κορύφωση;

Γυναικείος οργασμός: «Γιατί όταν φτάνω σε οργασμό δεν βγάζω υγρά»;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X