Γκρανόλα με μπανάνα, κακάο και φουντούκια

Υλικά

Σπιτική γκρανόλα

  • 200 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 50 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 5 κουτ. γλυκού μέλι
  • 50 γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα
  • 2 κουτ. σούπας κακάο

Μπολ

  • 2 μπανάνες
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη και λιγη για πασπάλισμα
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 400 ml γάλα φουντουκιού ή άλλο της αρεσκείας μας
  • 2 κουτ. σούπας φουντούκια καβουρδισμένα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
  • καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σπιτική γκρανόλα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη βρόμη, την κουβερτούρα, το μέλι, τα φουντούκια και το κακάο. Απλώνουμε σε λεπτή στρώση στο ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε αεροστεγές γυάλινο δοχείο.

Για το μπολ

Χτυπάμε στο μούλτι τη μία μπανάνα, την κανέλα, το κακάο, 2 κ.σ. μέλι, το γάλα και τα φουντούκια, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε σε 2 μπολ και βάζουμε από 2-3 κ.σ. σπιτική γκρανόλα. Μοιράζουμε την άλλη μπανάνα σε φέτες και 2 κ.σ. μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα