Είσαι από 30 έως 60; Δες ποια στάση ταιριάζει στην ηλικία σου!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά και με μαρτυρίες, το σεξ είναι σαν το κρασί: Όσο μεγαλώνεις, τόσο καλύτερο γίνεται. Και τούτο, γιατί με το πέρασμα των ετών γίνεσαι πιο έμπειρη, μαθαίνεις καλύτερα το σώμα σου και γνωρίζεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να έχεις έναν υπέροχο οργασμό.

Επειδή, όμως, δεν κάνεις με τον ίδιο τρόπο σεξ στα 30, τα 40, τα 50 ή τα 60, καλό θα είναι να δεις παρακάτω ποιες είναι οι ιδανικές στάσεις για κάθε ηλικιακό στάδιο. Λογικό είναι όσο πιο νέα είσαι το σώμα σου να είναι πιο ευλύγιστο και οι αντοχές σου μεγαλύτερες. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ακόμα κι αν τα χρόνια πέρασαν πρέπει να σταματήσεις να απολαμβάνεις το σεξ.

Ας δούμε, λοιπόν, μαζί ποια στάση ταιριάζει και στο δικό σου ηλικιακό στάδιο.

Στα 30

Επειδή είναι η ηλικία, όπου η πλάτη και η μέση σου είναι σχετικά καταπονημένες, λόγω πιθαν΄ξης εγκυμοσύνης ή κακής στάσης σώματος στο γραφείο, η ιδανική στάση που θα σε βοηθήσει να ανακουφίσεις το συγκεκριμένο σημείο του σώματός σου είναι η στάση «στα τέσσερα» ή αλλιώς «doggy style». Καθώς στηρίζεσαι στα γόνατα, ρίξε την κοιλίτσα σου προς τα εμπρός, ώστε να ανασηκωθούν τα οπίσθιά σου στο ύψος του πέους του καλού σου. Εξίσου καλή και η στάση «κουτάλι», που προτιμάται και από τις εγκύους.

Στα 40

Είναι το ηλικιακό φάσμα, όπου η γυναίκα αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο τραυματισμών, καθώς και χρόνιων ενοχλήσεω, όπως η οστεοπόρωση ή η ισχυαλγία.  Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εφαρμόσεις την τεχνική σου στις σωματικές σου δυνατότητες, αλλά και αδυναμίες και γιατί όχι να ανακαλύψετε ένα νέο σεξουαλικό κόσμο!

Η στάση που ταιριάζει περισσότερο στην ηλικία αυτή δεν είναι άλλη από την ανάποδη καβαλάρισσα: Ο καλός σου ξαπλώνει ανάσκελα κι εσύ τον καβαλάς, αλλά με την πλάτη γυρισμένη στο πρόσωπό του. Με τον τρόπο αυτό έχεις και την βαθιά διείσδυση που τόσο επιθυμείς και αναζητάς, αλλά και την… φαντασίωση καθώς μπορείς να φαντάζεσαι ακόμα κι έναν άλλον άνδρα, εφόσον το θέλεις.

Στα 50

Η ηλικία αυτή έχει τα δικά της προβλήματα, καθώς αν δεν έχεις ήδη μπει, αρχίζεις να μπαίνεις για τα καλά στη φάση της εμμηνόπαυσης. Μειωμένη σεξουαλική διάθεση, αλλά και ορμονικές αλλαγές που κάνουν το σώμα σου λιγότερο… sex friendly έρχονται να δυσκολέψουν κάπως την κατάσταση. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις να κάνεις σεξ.

Η στάση της αμαζόνας είναι μια πολύ καλή επιλογή, με την οποί θα τονώσεις και την ερωτική σου επιθυμία, αλλά και δεν θα επιβαρύνεις ιδιαίτερα τον κόλπο σου. Ο καλός σου είναι ξαπλωμένος ανάσκελα με τα πόδια τραβηγμέν προς το κεφάλι του κι εσύ όπως στη στάση ιεραποστολικό, έρχεσαι και κάθεσαι στο πέος του. Μην ξεχνάς το λπιαντικό!

Στα 60

Από τα 60 και μετά το σώμα και οι παθήσεις του έχουν τον πρώτο λόγο! Οστεοαρθρίτιδα, χρονδροπάθειες, εμηνόπαυση και άλλα πολλά κάνουν «το μεν πνεύμα πρόθυμο τη δε σάρκα ασθενή»! Αυτό και πάλι δεν θα πρέπει να σε εμποδίσει από το να χαρείς όμορφες ερωτικές στιγμές με τον καλό σου. Καλό θα είναι να επιλέξεις μια στάση όπου θα είσαι σε οριζόντια θέση και πριν να έχεις βάλει αρκετά μαξιλάρια στο κρεβάτι, τα οποία θα απομακρύνουν την πίεση από την πλάτη και τις αρθρώσεις σου.

Μην ξεχνάς ότι ο έρωτας δεν έχει ηλικία και καλό σεξ μπορείς να κάνεις σε όποιο ηλικιακό φάσμα κι αν κατατάσσεσαι!

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σεξ στην τρίτη ηλικία: Πόσο ευεργετικό είναι;

Ανοργασμική γυναίκα: Πώς μπορεί να απολαύσει το σεξ;

 

Σχετικά άρθρα