8 τροφές που σε χορταίνουν και δεν σε παχαίνουν!

Μετά το οριστικό… πέρας των γιορτών των Χριστουγέννων και των ενθυμίων σε λίγα παραπάνω κιλά που άφησαν σε όλες μας, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μπαίνουμε σε διαδικασία – συγκρατημένης αρχικά – δίαιτας, καθώς το καλοκαίρι και οι εξορμήσεις στην παραλία ΔΕΝ είναι και τόσο μακριά.

Το σίγουρο είναι ότι εφόσον κάνεις δίαιτα, θέλεις να τρως κάτι που θα σε χορταίνει χωρίς απαραίτητα να έχει πολλές θερμίδες και να σου χαλάει τη διατροφή σου.

Ας δούμε, λοιπόν, μαζί 10 τροφές που σε χορταίνουν και δεν σε παχαίνουν!

Πατάτα

Σε αντίθεση με την εμφάνισή της, η πατάτα δεν είναι πολύ θερμιδική (μόνο 92 Kcal ανά 100g). Ως αποτέλεσμα, μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για πολλές υγιεινές συνταγές.

 

Στο φούρνο, σε σαλάτα, πουρέ κλπ. Η πατάτα είναι πάντα καλή για τη γραμμή μας, εφόσον δεν καταναλώνεται τηγανιτή!

Μπανάνα

Η μπανάνα, εξαιρετική για την υγεία, είναι ένα πολύ ωφέλιμο φρούτο. Πηγή υδατανθράκων, είναι εύκολο να χωνευτεί και με μόνο 70 Kcal! Είναι επομένως ιδανική για πρωινό ή απογευματινό. Σε ένα smoothie ή μια φρουτοσαλάτα θα είναι ιδιαίτερα απολαυστική!

Νιφάδες βρώμης

Όχι μόνο βοηθούν στο να αισθάνεσαι χορτάτη όλη τη μέρα, εφόσον τις φας για πρωινό, αλλά έχουν την τάση να διογκώνεται στο στομάχι μόλις τις καταπιείτε οπότε καταπολεμούν το αίσθημα της πείνας. Πολύ σημαντικό: Αυτό το δημητριακό περιέχει μόνο 68 kcal ανά 100g.

vromi-igiines-trofes

Κόκκινα φασόλια

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μέταλλα. Χορταίνουν και βοηθούν στην κίνηση του εντέρου, έχοντας μόλις 95 kcal ανά 100g.

Μήλο

Το μήλο, εκτός από την πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, έχει μόνο 75 kcal. Θα σε χορτάσει, χωρίς να είναι επικίνδυνο για τη γραμμή σου. Αν σου αρέσουν τα γλυκά-αλμυρά μίγματα, μπορείς εύκολα να τα προσθέσεις σε μια σαλάτα για να πάρεις μια μικρή, αλλά καλή γεύση.

Αυγά

Πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και σίδηρο, τα αυγά χορταίνουν χωρίς να μας «φουσκώνουν». Ένα αυγό έχει μόνο 75 kcal.

Λευκό κρέας

Πολλές πρωτεΐνες και λίγο λίπος: το λευκό κρέας είναι ένα από τα τρόφιμα που χορταίνουν, ενώ έχουν μια αρκετά χαμηλή θερμιδική πρόσληψη (120 kcal ανά 100g). Για να διατηρήσεις τα οφέλη του, το κοτόπουλο μαγειρεύεται στο φούρνο ή στο ταψί, αλλά δεν πρέπει ποτέ να το τρως τηγανητό!

Λευκό ψάρι

Τα ψάρια με λευκό κρέας, όπως ο μπακαλιάρος, είναι ιδανικά για μια υγιεινή και συγκρατημένη θερμιδικά διατροφή. Με μόνο 90 kcal για 100g. και καλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, συνδυάζει απόλαυση και διατροφική αξία.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

 Γιατί ΔΕΝ πρέπει να παραλείπουμε γεύματα;

Μέλι, πρόπολη, βασιλικός πολτός: Τα… δώρα της μέλισσας για την υγεία μας

Τροφική δυσανεξία: Σε τι διαφέρει από την αλλεργία και πώς αντιμετωπίζεται

Σχετικά άρθρα