Olivia Colman: Από καθαρίστρια νικήτρια του Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου – Η γνωριμία στα 20 με τον σύζυγό της, η «Ευνοούμενη» και η ερωτική σκηνή με την Έμμα Στόουν

Ούτε η ίδια, η Ολίβια Κόλμαν, δεν πίστευε ότι για το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου φώναξαν το δικό της όνομα. Η Ολίβια Κόλμαν δεν ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό ωστόσο από εδώ και πέρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δει την καριέρα της να εκτοξεύεται.

Ο λόγος της κατά την παραλαβή του αγαλματιδίου ήταν αυθόρμητος και απολαυστικός:
«Είναι ξεκαρδιστικό! Αν ξεχάσω κανένα, θα σας σκάσω ένα φιλί μετά. Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης με την καλύτερη ταινία. Έμα (Στόουν) και Ρέιτσελ (Βάις), με κάνατε ευτυχισμένη κάθε μέρα. Γκλεν Κλόουζ, είσαι το είδωλό μου, δεν ήθελα να έρθουν έτσι τα πράγματα» είπε, φανερά συγκινημένη. Στη συνέχεια η Ολίβια Κόλμαν ευχαρίστησε την ατζέντη της, την οικογένειά της, τα παιδιά της που παρακολουθούν την τελετή από το σπίτι, και τον σύζυγό της, τον καλύτερό της φίλο εδώ και 20 χρόνια όπως είπε.

Ο Γιώργος Λάνθιμος φανερά συγκινημένος άκουγε τον λόγο της και δεν μπορούσε να κρύψει τα δάκρυά του.

olivia-colman-lantthimos-emma-stooun

Φυσικά η νίκη της δεν ήταν η απόλυτη ανατροπή αφού η ηθοποιός είχε ήδη κερδίσει το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στη Βενετία, τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου ρόλου (στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ), το βραβείο BAFTA και πάνω από 30 ακόμα βραβεία Αμερικανικών Κριτικών Ενώσεων.

Συνυποψήφιες της στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν η Γκλεν Κλόουζ για το «Η Σύζυγος», η Mελίσα ΜακΚάρθι για το «Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;», η Γαλίτζα Απαρίθιο για το «Ρόμα» και η Lady Gaga για το «Ενα Αστέρι Γεννιέται».

https://youtu.be/hy8z_Tq_VHo

 

Η αστεία λύση που βρήκε για την ερωτική σκηνή με την Έμμα Στόουν

Όπως φάνηκε από τον λόγο της Olivia Colman τα γυρίσματα της ταινίας ήταν απολαυστικά αφού με τις συμπρωταγωνίστριές της πέρασε υπέροχα. Σε συνέντευξή της η Βρετανίδα ηθοποιός έχει περιγράψει την αστεία ιδέα που είχε όταν ήρθε η ώρα να γυρίσουν την ερωτική σκηνή που είχε με την Έμμα Στόουν.

Όπως έχει πει: «Η Έμμα Στόουν ανησυχούσε για μένα επειδή έπρεπε να με ψηλαφίσει κάτω από τα σεντόνια. Προκειμένου να αποφύγει να βρει κάτι που δεν έπρεπε… ρώτησα το τμήμα μακιγιάζ αν είχαν σφουγγάρι».
Η Κόλμαν έδειξε με τα δάχτυλά της τι έπρεπε να κάνει η Στόουν προτού προσθέσει: «Έβαλα ένα σφουγγάρι εκεί και είπα ‘Είναι εντάξει, υπάρχει ένα εμπόδιο, θα είσαι μια χαρά…’. Ήταν ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Η Έμμα ψηλάφιζε το πόδι μου προς τα πάνω και το πρόσωπό της είχε μια περίεργη έκφραση όταν έφτανε στο ευαίσθητο σημείο. ‘Είναι εντάξει, είναι ένα σφουγγάρι, μην ανησυχείς’ της είπα».

olivia-colman

Πώς κατέληξε να ασχοληθεί με την υποκριτική

Η Ολίβια Κόλμαν είναι μια ταλαντούχος κινηματογραφική ηθοποιός φημισμένη για το εκφραστικό της στιλ. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει κάνει δουλειές τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το ντεμπούτο της στην υποκριτική το έκανε το 2000 και μάλιστα μέχρι σήμερα έχει κερδίσει αρκετά βραβεία. Μερικά από αυτά είναι τρία Βραβεία BAFTA, ένα Κύπελλο Volpi – το οποίο έλαβε στο Φεστιβάλ Βενετίας, ένα βραβείο Golden Globe, τέσσερα βραβεία BAFTA καθώς και δύο υποψηφιότητες για βραβείο Emmy.

olivia-colman-05

Ποια ήταν η ζωή της όμως πριν ασχοληθεί με την υποκριτική;

Η Ολίβια γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1974 στην Αγγλία. Ο πατέρας της είναι επιθεωρητής και η μητέρα της νοσοκόμα. Στην αρχή η Ολίβια Κόλμαν πήγε σε γυμνάσιο θηλέων ενώ στη συνέχεια πήγε στο σχολείο Gresham. Πηγαίνοντας στο πανεπιστήμιο ξεκίνησε να σπουδάζει δασκάλα στην πορεία όμως άλλαξε κατεύθυνση στις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική στο «Bristol Old Vic Theatre School» από όπου και αποφοίτησε το 1999.
Το ενδιαφέρον της για την υποκριτική έγινε ποιο έντονο όταν πήρε τον πρώτο της ρόλο στην παράσταση που ανέβαζε η σχολή της. Όταν ακόμη ήταν στο Πανεπιστήμιο Homerton είχε περάσει από οντισιόν τη θεατρική ομάδα του Κέιμπριτζ . Εκεί ήταν που γνωρίστηκε με τους μελλοντικούς της συμπρωταγωνιστές Peter Serafinowicz, Robert Webb και David Mitchell.

Φυσικά τότε δεν φανταζόταν ότι η περιουσία της θα άγγιζε τα 3 εκατομμύρια δολάρια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @tennantandcolman στις

 

Είναι με τον σύζυγό της από τα 20 της

Η Ολίβια Κόλμαν είναι παντρεμένη με τον Εντ Σινκλέρ ο οποίος είναι συγγραφέας. Το ειδύλλιό τους ξεκίνησε την εποχή που ήταν 20 χρονών. Εκείνη την περίοδο Εντ Σινκλέρ ήταν στο 3ο έτος της Νομικής και ετοιμαζόταν να πάρει μέρος στην παραγωγή ου δράματος «Table Draw at Footlights».

Μπορεί να ήταν φοιτητής νομικής ωστόσο το ενδιαφέρον του για την υποκριτική και το γράψιμο θεατρικών έργων δεν μπορούσε να κρυφτεί. Η ηθοποιός όπως έχει εξομολογηθεί ερωτεύτηκε τον Εντ Σινκλέρ με την πρώτη ματιά ωστόσο στην συνέχεια έγιναν φίλοι. Η φιλία εξελίχθηκε σε έναν έρωτα που κρατάει μέχρι και σήμερα. Το ζευγάρι επισημοποίησε τη σχέση του τον Αύγουστο του 2001. Μάλιστα έχουν αποκτήσει 3 υπέροχα παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι.

olivia-colman-03jpg

Προσπαθεί να συνδυάσει τη δουλειά με την οικογένεια

Η κόρη τους γεννήθηκε το 2015. Εκείνο το διάστημα η Ολίβια Κόλμαν συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «The Night Manager» στην οποία και έμεινε μέχρι και τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της. Μάλιστα αφού έφερε στον κόσμο την κόρη της γύρισε στη δουλειά 9 μήνες αργότερα προκειμένου να συμμετάσχει στη βρετανική δραματική σειρά «Broadchurch».

Αυτό που έχει ξεκαθαρίσει όμως η Ολίβια Κόλμαν είναι ότι προτεραιότητά της είναι η οικογένειά της. Όπως έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή της : « Ο κόσμος λέει ότι αβίαστα μπαίνω στον ρόλο που μου δίνεται. Δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι αλήθεια. Απλά προσπαθώ να έχω μία ξέγνοιαστη προσέγγιση στη δουλειά μου επειδή όσο σημαντική και αν είναι, δεν είναι ποτέ πιο σημαντική από την οικογένειά μου. Αυτή είναι η συνταγή μου. »

olivia-colman-07

Από καθαρίστρια κατάφερε να κερδίσει Όσκαρ

Η Ολίβια Κόλμαν αποτελεί έμπνευση για τόσου και τόσους νέους που δουλεύουν σε δουλειές που δεν έχουν σχέση με τα όνειρά τους. Φυσικά αποτελεί την εξαίρεση αλλά κάνει κάποιους ανθρώπους να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Η Olivia Colman δεν ήταν από εκείνους που μπήκαν αμέσως στον καλλιτεχνικό χώρο. Όπως διαβάζουμε στη σελίδα dailymail.co.uk πριν ασχοληθεί με την υποκριτική δούλεψε ως γραμματέας αλλά και ως καθαρίστρια. Μπορεί ως γραμματέας να μην ήταν τόσο καλή ωστόσο ως καθαρίστρια είχε την ικανοποίηση που σου προσφέρει η εργασία. Βέβαια πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της είχε ότι ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική. Μπορεί να πριν κάποια χρόνια να ήταν έτοιμη να τα παρατήσει ωστόσο ευτυχώς για όλους δεν το έκανε!

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivia Colman (@oliviacolmanactress) στις

 

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μπράντλεϊ Κούπερ: Από το «Hangover» στις υποψηφιότητες των Όσκαρ- Η αμοιβή των 5 εκατ. για μία ταινία, η συνεργασία με τη Lady Gaga και ο έρωτας με το μοντέλο Ιρίνα Σάικ

Η αμήχανη στιγμή που ο Ράμι Μάλεκ κάνει… βουτιά από τη σκηνή των Όσκαρ! (φωτό)

Μελίσα ΜακΚάρθι: Η κωμικός που είναι υποψήφια για Όσκαρ παίζοντας σε δράμα- Πώς ανέβηκε το κασέ της στο Χόλιγουντ και η plus size συλλογή ρούχων που σχεδίασε

Λίαμ Νίσον: Από υποψήφιος για Όσκαρ έγινε συνώνυμος των ταινιών περιπέτειας – Ο θάνατος της γυναίκας του, η κατάθλιψη, το ποτό και η μόνη του διέξοδος…

Λαμπερή και συγκινημένη η Αριάν Λαμπέντ, η κούκλα σύζυγος του Λάνθιμου

Τα ωραιότερα look ομορφιάς στα φετινά βραβεία Όσκαρ

Σχετικά άρθρα