Μοσχαρίσια σουβλάκια με πικάντικη μαρινάδα

Το σουβλάκι είναι ίσως χαρακτηριστικότερο έδεσμα της Τσικνοπέμπτης. Ψημένα κομμάτια κρέατος, που ιδανικά κρατούν την υγρασία τους, και βγάζουν όλη τους τη γεύση. Αν και στο μυαλό των περισσότερων έχουν συνδεθεί με το χοιρινό κρέας, θα ήταν καλή ιδέα αυτή την Τσικνοπέμπτη να δοκιμάσουμε και το μοσχαράκι.

Υλικά

Για τη μαρινάδα

  • 150 γρ. σκούρα μπίρα
  • ξύσμα + χυμό από 1 λάιμ
  • 3 κ.σ. κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή, καυτερή πιπεριά
  • 2 σκ. σκόρδου
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγέν

Για τα σουβλάκια

  • 1½ κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε κύβους 3 εκ.
  • 150 γρ. κόκκινα ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι μπασμάτι με αρακά, βρασμένο

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος ανακατεύοντας, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.

Κλείνουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μία νύχτα.

Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος εναλλάξ με τα ντοματίνια και το κρεμμύδι στις σούβλες και τα ψήνουμε σε καυτό BBQ ή στο γκριλ στον φούρνο, με προσοχή, για 20-30 λεπτά γυρίζοντάς τα συχνά.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι με αρακά.

 

Πηγή: akispetretzikis.com

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η ιδανική σαλάτα για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!

Κοτόπουλο BBQ και γεμιστές ψητές πατάτες

Σχετικά άρθρα