Γίνε κι εσύ κομμάτι μιας μεγάλης αλυσίδας δηλώνοντας ΠΑΡΟΥΣΑ!

Το ήξερες ότι ένα μεγάλο ποσοστό κοριτσιών στον κόσμο απουσιάζει από το σχολείο τις μέρες που έχει περίοδο; Έχεις στην τάξη σου κοπέλες που κάνουν απουσίες επειδή δυσκολεύονται να αγοράσουν σερβιέτες; Κι όμως αν λείπεις από το σχολείο χάνεις στιγμές, γεγονότα και πράγματα που δεν φαντάζεσαι!

Πόσο σημαντικό είναι να #mineisaiapousa από το σχολείο;

sxoleio taksi erwtas

  • Γιατί να χάνεις τη συντροφιά και τα πειράγματα των φίλων;
  • Γιατί να χάνεις τις πλάκες και τα γέλια μέσα στο μάθημα;
  • Γιατί να χάνεις τα φλερτ και τα… ερωτικά σκιρτήματα;
  • Γιατί να χάνεις την εμπειρία να ανήκεις στην ομάδα της παρέας σου;
  • Γιατί να χάνεις τη χαρά από τις γιορτές του σχολείου;
  • Γιατί να χάνεις τις αθλητικές δραστηριότητες που σου φτιάχνουν τόσο πολύ τη διάθεση;
  • Γιατί να χάνεις όποια εμπειρία σού δίνει χαρά και σε γεμίζει;
  • #mineisai apousa! Μην απομονώνεσαι! Ζήσε ανάμεσα σε αυτούς που σ’ αγαπούν!

sxoleio dialeimma parea

Άλλωστε η σχολική εμπειρία δεν αναπληρώνεται αν απουσιάζεις 4-5 φορές το μήνα από τα μαθήματα!

Τι δείχνει πρόσφατη έρευνα;

Tα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας της MRB Hellas για λογαριασμό της Always σχετικά με τις απουσίες κοριτσιών από το σχολείο, είναι σοκαριστικά!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Χιλιάδες κορίτσια στην Ελλάδα απουσιάζουν από το σχολείο μόνο και μόνο επειδή είναι αδιάθετες! Εσύ θα…μείνεις απούσα σε όλο αυτό; #mineisaiapousa @always.greece #mazigiatopaidi

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Drouza (@boro.gr) στις

Βασικά ευρήματα που προκύπτουν από την έρευνα της MRB Hellas¹:
  •  Περισσότερα από 10.000 κορίτσια στην Ελλάδα έχουν απουσιάσει από το σχολείο, επειδή δεν μπορούσαν να αγοράσουν προϊόντα περιόδου.
  • 20% των μαμάδων δηλώνει ότι δυσκολεύεται οικονομικά να αγοράσει σερβιέτες.
  • 18% των μαμάδων δεν έχει αγοράσει προϊόντα πρώτης ανάγκης τουλάχιστον μια φορά, προκειμένου να αγοράσει σερβιέτες.

Τι είναι για σένα το σχολείο;

Το σχολείο δεν είναι μόνο μαθήματα! Είναι στιγμές! Άλλοτε ευχάριστες, άλλοτε δυσάρεστες, άλλοτε βαρετές, αγχωτικές… Πάνω από όλα όμως μοναδικές! Δεν είναι κρίμα να χάνει κάποια μαθήτρια τόσες στιγμές μόνο και μόνο επειδή είναι αδιάθετη!

sxoleio parea filoi

Έχεις δει τελευταίως στο feed σου στο Instagram διάφορες celebrities να ανεβάζουν φωτογραφίες από τα σχολικά τους χρόνια και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους από εκείνη την περίοδο;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Θυμάμαι σαν να ήταν χθες τα πάντα από τις μέρες μου στο σχολείο… Περνούσα φανταστικά! ‘Ήμουν πάντα μέσα σ’ όλα, στη θεατρική ομάδα, στη ροκ μπάντα του σχολείου, στο 15αμελές… Δεν είχα ιδέα ότι κάποια κορίτσια δεν θα μπορούσαν να είναι σαν εμένα επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν προϊόντα γυναικείας υγιεινής λόγω οικονομικής δυσχέρειας των οικογενειών τους… ********************************** Ανέβασε κι εσύ μια φωτογραφία από τα σχολικά σου χρόνια χρησιμοποιώντας το #MinEisaiApousa μέχρι τις 12/4, και η Always θα δώσει περισσότερα προϊόντα στα κορίτσια που το έχουν ανάγκη”. #MinEisaiApousa @always.greece  #mazigiatopaidi @mazigiatopaidi

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Penelope (@penelopeanastasopoulou) στις

Η καμπάνια #mineisaiapousa της Αlways σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαζί για το Παιδί

Η καμπάνια αυτή ξεκίνησε από την Always, με κύρια ambassador τη Ζέτα Δούκα και στόχο να εμποδίσει τα κορίτσια να απουσιάζουν από το σχολείο γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν κάθε μήνα τις σερβιέτες που χρειάζονται.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Σ αυτή την φωτογραφία είμαι 16 χρονών… Θυμάμαι πόσο άβολα αισθανόμουν με τον εαυτό μου, πόσο μου έφταιγαν όλα, πόσο ήθελα να επιβεβαιώνομαι και να είμαι αρεστή από τους συμμαθητές μου. Παρόλο που δεν είχα ιδιαίτερα θέματα με το σώμα μου, δεν αγαπούσα τον εαυτό μου . Η αυτοπεποίθηση μου ήταν χαμηλή έως ανύπαρκτη και για χρόνια μου έβαζα «δύσκολα». Τις ημέρες που είχα περίοδο δε, ήταν ακόμα χειρότερα· είχα ένα μόνιμο άγχος για το αν λερωθώ, αν η σερβιέτα μου με προδώσει και συνεχώς ρωτούσα τις φίλες μου αν είναι όλα καλά. Εμπαινα λίγο στο…περιθώριο! Όταν πληροφορήθηκα λοιπόν απο την έρευνα της always πως εκτιμάται ότι περισσότερα από 10.000 κορίτσια στην Ελλάδα σήμερα δεν πάνε σχολείο ή σε καποια εξωσχολική δραστηριότητα επειδή δεν έχουν χρήματα ν´αγοράσουν σερβιέτες κατά την διάρκεια της περιόδου τους, θεώρησα υποχρέωση μου να συμμετάσχω! Ειναι καθήκον μου, ως γυναίκα και μητέρα κοριτσιού να βοηθήσω την έφηβη, που έτσι κι αλλιώς περνάει δύσκολα λόγω ηλικίας ,να μπορεί να έχει τα σωστά προϊόντα γυναικείας υγιεινής ωστε να μην απομονώνεται ακόμα περισσότερο απ ´οσο έχει την τάση να κάνει. Γιατι το σχολείο δεν είναι μόνο μαθήματα και εκπαίδευση. Ειναι φιλία, εμπιστοσύνη, ανακάλυψη του εαυτού σου και των προσόντων του! Το να απέχεις από αγαπημένες ασχολίες ,εντός κι εκτός σχολείου, είναι σαν να απέχεις από την γνώση του τι μπορείς να γίνεις και να καταφέρεις στην ζωή σου. Αγόρασε κι εσύ ένα προϊόν always ή κοινοποίησε μια φωτογραφία σου από τα σχολικά χρόνια με το #MinEisaiApousa μέχρι τις 12.04 και πρόσφερε περισσότερες σερβιέτες στα κορίτσια που το έχουν ανάγκη. #mineisaiapousa @always.greece @mazigiatopaidi #mazigiatopaidi #social #campaign #ambassador #proud #socialgiving #activism

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zeta Douka (@zetadouka) στις

Πώς θα βοηθήσεις κι εσύ στην καμπάνια;

sxoleio mathites

Για να μπορεί κάθε συνομήλική σου να πηγαίνει σχολείο όταν έχει περίοδο:

• Ανέβασε στα social media μία φωτογραφία από τα σχολικά σου χρόνια, κάνοντας tag την Always (@always.greece) και βάλε το #mineisaiapousa. Kάλεσε τη μαμά σου και τις φίλες σου να κάνουν το ίδιο!
• Μπορείς να επιλέξεις προϊόντα Always έως 12/04/2019 για να ενισχυθεί η δωρεά προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, με την αγορά κάθε διπλού πακέτου Always μέχρι τις 12/4 η Always θα αυξήσει την ποσότητα της δωρεάς.

¹ Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την MRB Hellas μεταξύ 12.09 – 20.10.2018 σε πανελλαδικό δείγμα από κορίτσια ηλικίας 12-18 ετών, που έχει ξεκινήσει η περίοδός τους, σε συνεργασία με τις μητέρες τους, που έδωσαν την συναίνεση τους ώστε να συμμετέχουν τα παιδιά τους στην έρευνα. 500 συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν με μαθήτριες και αντίστοιχα 500 με τις μητέρες τους. Οι αναλογίες διαμορφώθηκαν ώστε να αντιπροσωπεύουν το ηλιακό κοινό και τον τόπο διαμονής ώστε να αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρώτη περίοδος: 6 +1 χρήσιμα tips για να είσαι προετοιμασμένη

Πρώτη περίοδος: Όλα όσα χρειάζεσαι για το… τσαντάκι πρώτης ανάγκης!

Έχεις περίοδο και… λερώθηκες; Και σε ποια δεν έχει συμβεί;

Πώς να μιλήσεις στην κόρη σου για την πρώτη της περίοδο;

 

 

Σχετικά άρθρα