Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Light & Υγιεινά / Σπανακόρυζο ντοματένιο και λεμονάτο με μανιτάρια
spanakorizo

Σπανακόρυζο ντοματένιο και λεμονάτο με μανιτάρια

Μια διαφορετική «νότα» στο… κλασικό σπανακόρυζο: σπανακόρυζο ντοματένιο! Πρόσθεσε μανιτάρια και κάνε τη διαφορά!

Υλικά

  • 800 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. χυμός ντομάτας (πασάτα)
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

Σοτάρουμε στο μισό λάδι, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το σπανάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του. Προσθέτουμε την ντομάτα και 400 ml νερό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μανιτάρια, τον δυόσμο, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό με το υπόλοιπο λάδι μέχρι να φτιάξουμε λεία σάλτσα. Περιχύνουμε το σπανακόρυζο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κοτόπουλο με μαστίχα, σπανακόρυζο και λαχανικά

Σπανακόρυζο κλασικό λεμονάτο

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X