Γκοφρέτες από κινόα με σολομό και αβοκάντο!

Η  κινόα είναι ένα superfood που συνιστούν οι διατροφολόγοι το τελευταίο διάστημα. Αν δεν ξέρεις πώς να το… μαγειρέψεις, δες μια συνταγή που θα λατρέψεις!

Υλικά

  • 150 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 200 γρ. μέλι
  • 80 γρ. ποπ κινόας
  • 50 γρ. βρόμη
  • 40 γρ. αμύγδαλα ψημένα σε φέτες
  • 50 γρ. καρύδα τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • αβοκάντο σε φέτες
  • πιπεριά τσίλι
  • αυγό τηγανητό
  • τυρί κρέμα
  • σολομό καπνιστό
  • άνηθο
  • ξύσμα λεμονιού

Μέθοδος εκτέλεσης

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο με το μέλι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά με ένα κουτάλι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ποπ κινόας, τη βρόμη, τα αμύγδαλα και την καρύδα.
Αδειάζουμε το μείγμα από την κατσαρόλα στο μπολ και φορώντας γάντια ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. Θέλουμε να καλυφθούν όλα τα στερεά υλικά με το μείγμα μέλι – φυστικοβούτυρο.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο από ένα ταψάκι 40Χ30 εκ.
Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ και πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος 1 εκ σε όλη την επιφάνεια του το μείγμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο.
Αφήνουμε τουλάχιστον 5 ώρες -ή καλύτερα όλη τη νύχτα- να σφίξει το μείγμα. Αφαιρούμε από το ταψί και κόβουμε με στρογγυλά κουπάτ 10 εκ ή σε τετράγωνες μπάρες.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη κάθε μπάρα και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Τις τρώμε σκέτες ή τις σερβίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γεμιστές μελιτζάνες με κινόα

«Ταμπουλέ» με αρακά και κινόα

Χορτοφαγικά κεφτεδάκια με κινόα

 

Σχετικά άρθρα