Είμαι ανάμεσα σε δυο αγόρια. Ποιον να διαλέξω;

Είμαι ανάμεσα σε δυο αγόρια. Ο ένας είναι κολλητός μου και μιλάμε και κάθε μέρα είμαστε αγκαλιά.Ο άλλος ήταν πολύ κάλος μου φίλος μιλάγαμε πολύ, του λεγα τα προσωπικά μου και σιγά σιγά άρχισε να μου αρέσει και εδώ και 4 μήνες τον θέλω. Βεβαία μετά έμαθε ότι τον ήθελα και σταματήσαμε να μιλάμε γιατί ένιωθε άβολα λέει…

Και τώρα απλά λέμε ένα “γεια”. Αντίθετα ο κολλητός μου θέλει μια άλλη που αυτή δεν τον θέλει και μια μέρα καθόμασταν αγκαλιά στο κρεβάτι και ένιωσα ότι άρχισε να μου ψιλοαρέσει… Είμαι πολύ μπερδεμένη και δεν ξέρω τι θέλω!

agapi pop art

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Το μόνο σίγουρο είναι πως το μπέρδεμα σε αυτήν την ηλικία είναι κάτι συνηθισμένο και όχι μόνο σε αυτές τις ηλικίες η αλήθεια είναι. Πολλοί άνθρωποι στο κομμάτι των σχέσεων έχουν βρεθεί να είναι ανάμεσα σε 2 άτομα καθώς θεωρούν ότι υπάρχουν διαφορετικά στοιχεία που τους ελκύουν στον καθένα ξεχωριστά.

Στην δική σου περίπτωση αυτό που διακρίνω, είναι ότι σε πρώτη φάση σχετίζεσαι φιλικά και δεν εκδηλώνεις τα πραγματικά σου συναισθήματα καθώς είσαι αναποφάσιστη.Σίγουρα με το παιδί που έχετε απομακρυνθεί πλέον τα δεδομένα δεν είναι ευνοϊκά καθώς από την στιγμή που εκείνος έμαθε τις πραγματικές σου προθέσεις απομακρύνθηκε και ένιωσε άβολα,πιθανότατα γιατί σε έβλεπε μόνο φιλικά.

love vector

Τώρα στην περίπτωση του κολλητού σου τα πράγματα είναι αλήθεια πως είναι πιο μπερδεμένα.Όταν δεν έχουμε ξεκαθαρισμένα στο μυαλό μας το τι είδους συναισθήματα τρέφουμε  για τον άλλον (ερωτικά,φιλικά) ή αν ξέρουμε τι τρέφουμε αλλά για λόγους φόβου ή απόρριψης τα αποκρύπτουμε το μόνο σίγουρο ότι βάζουμε σε μια ψυχοφθόρα δοκιμασία τον εαυτό μας πρωτίστως αλλά και την ίδια την σχέση καθώς υπάρχουν διπλά μηνύματα με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί ενίοτε παρεξηγήσεις και να χαλάει την ποιότητα της επικοινωνίας.

Αυτό που θα πρότεινα είναι αρχικά να κάτσεις η ίδια να σκεφτείς σοβαρά αν πράγματι σου αρέσει ο κολλητός σου ή αυτό είναι κάτι που νομίζεις ότι συμβαίνει γιατί έχεις απομακρυνθεί από το αγόρι που σου άρεσε και είναι μια μορφή διαφυγής από τα αισθήματα σου γι’ αυτόν. Αφού καταλήξεις στο τι πραγματικά είναι αυτό που θέλεις το καλύτερο είναι να το επικοινωνήσεις στον φίλο σου ώστε η σχέση σας να είναι ξεκάθαρα είτε φιλική είτε ερωτική ώστε και οι 2 να περιμένετε τα ίδια πράγματα από αυτήν την σχέση. Μόνο τότε υπάρχει πιθανότητα αυτή να κρατήσει και να είναι μια ποιοτική σχέση.

Μάριος Παππάς

Ψυχολόγος

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Είμαι σε σχέση αλλά είμαι ερωτευμένη με άλλον. Τι να κάνω;

Τον αγαπώ αλλά δεν τον έχω! Γιατί μπλέκω πάντα σε αδιέξοδες σχέσεις;

 

 

Σχετικά άρθρα