Μόλις δω κατσαρίδα με λούζει κρύος ιδρώτας. Πώς θα το ξεπεράσω;

Έχω θέμα με τις κατσαρίδες…   Ενώ κάνω απολύμανση και προσέχω γενικά στο σπίτι πάντα, κάτι συμβαίνει και θα βρω μια φορά στο τόσο μία. Ειλικρινά παθαίνω σοκ, ιδρώνω, με πιάνει ένας πανικός και δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω… Μου λένε ότι είμαι υπερβολική, αλλά δεν μπορώ να το αποβάλλω… Σας παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Σκουρτέλη:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ευχαριστώ για το ερώτημα σας.

Η αλήθεια είναι πως δεν διακρίνω κάτι το παθολογικό σε αυτό που περιγράφετε. Οι φοβίες για τα έντομα και τα ερπετά έχουν υπάρξει εξελικτικά ωφέλιμες για το ανθρώπινο είδος, καθώς μας έχουν προστατέψει από την έκθεση σε δηλητηριώδη, τοξικά και ενδεχομένως θανατηφόρα τσιμπήματα.

Η πιο απλό λύση είναι να ζητάτε από κάποιον συγκάτοικο, εάν υπάρχει, να σκοτώνει τα έντομα ή εάν το πρόβλημα είναι αρκετά συχνό θα πρότεινα να προβείτε σε μια επαγγελματική απεντόμωση.

Δεν γνωρίζω τις συνθήκες της ζωής σας, επομένως δεν μπορώ να σχολιάσω ευρύτερες παραμέτρους μοναξιάς ή έλλειψης φροντίδας/ προστασίας σε περίπτωση που ζείτε μόνη, οπότε και το φοβικό αυτό σύμπτωμα μπορεί να αναφέρεται σε βαθύτερα ζητήματά σας.

Μαρίνα Σκουρτέλη CPsychol Specialising in Psychotherapy, DPsych, AFBPsS, HCPC Reg.
Ιλισια 11528 6983159256

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχετικά άρθρα