Αυτοκτονία και παιδικά τραύματα: Ποτέ δεν θυμάμαι να με αγκάλιασαν οι γονείς μου

Από πολύ μικρή 14 – 15 ετών έχω σκέψεις αυτοκτονίας και κανά δύο φορές τις έκανα πράξη. Το πρόβλημά μου είναι τι άλλο; Παιδικά τραύματα, έλλειψη στοργής. Ποτέ δεν θυμάμαι τους γονείς μου να με αγκάλιασαν και να μου είπαν ότι αξίζω και πως με αγαπούν.

Πάντα ήμουν λίγη για αυτούς ενώ την αδερφή μου την εξύψωναν. Εμένα με μείωναν και συνεχίζουν να το κάνουν. Ο πατέρας μου σκότωνε τα ζωάκια που αγαπούσα. Η μητέρα δεν είχε ποτέ χρόνο λόγω δουλειάς. Έχω συνέχεια νεύρα και είμαι κουρασμένη. Θέλω να κοιμάμαι και έχω μηδέν κοινωνική ζωή. Τι να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά ο Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Αυγουστάτος

Από τις λίγες πληροφορίες που μας δίνετε φαίνεται μάλλον ότι πάσχετε από αγχώδη κατάθλιψη. Δεν μας γράφετε αν αυτή η εικόνα που περιγράφετε είναι χρόνια, περιοδική ή αν έχει επιβαρυνθεί στην παρούσα φάση. Δεν μας λέτε επίσης αν έχετε επισκεφθεί κάποιον ειδικό κι αν έχετε κάνει κάποια θεραπεία.

Είναι πολύ λυπηρό στη σύγχρονη εποχή οι άνθρωποι να υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές που σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά! Μη χάνετε χρόνο, λοιπόν, και συμβουλευτείτε ένα ψυχίατρο. Για τα παιδικά τραύματα θα χρειαστεί να κάνετε και κάποια ψυχοθεραπεία.

Ιωάννης Αυγουστάτος
Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής
210-6397044 – 6977074835
psycosynthesis.blogspot.gr
Facebook

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ντόντα Μιράντα-Ντενίζ Σεβέρο: Ο γάμος των 700.000 δολαρίων του πρώην της Αθηνάς Ωνάση- Η αυτοκτονία της πρώτης του γυναίκας και η… κατάρα που άφησε

Αυτοκτονία: Γιατί ένας άνθρωπος αποφασίζει να «πάρει» αθώες ψυχές μαζί του;

Τίνα Τάρνερ: Τι αποκαλύπτει για την αυτοκτονία του γιου της

Σχετικά άρθρα