Ποιες συνήθειες στο σεξ βοηθούν να μείνεις έγκυος;

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι, εφόσον ενδιαφέρεσαι να μείνεις έγκυος και… προσπαθείς με τον καλό σου καθημερινά να γονιμοποιηθείς κάνοντας ασταμάτητα σεξ, θα έχεις ακούσει ότι οι στάσεις που ευνοούν τη βαθιά διείσδυση αυξάνουν και τις πιθανότητες το σπέρμα του καλού σου να γονιμοποιήσει τα ωάριά σου.

Ειδικά, η στάση στα «τέσσερα» φέρεται να είναι η πιο αποτελεσματική στάση για τον σκοπό αυτό, καθώς λέγεται ότι με τον τρόπο αυτόν, κατά η διάρκεια της εκσπερμάτωσης τα σπερματοζωάρια φτάνουν πιο κοντά στον τράχηλο της μήτρας σου.

Είναι αποτελεσματικές οι «βαθιές» στάσεις;

Κι όμως, οι ειδικοί έρχονται για ακόμα μια φορά να ανατρέψουν τα… μέχρι τώρα δεδομένα και να αποκαλύψουν ότι όλες οι σχετικές θεωρίες είναι απλά «μύθος» και δεν επιβεβαιώνονται.

Συγκεκριμένα, βάσει σχετικής έρευνας που έγινε από βραζιλιάνους ιατρούς και δημοσιεύτηκε στο εξειδικευμένο περιοδικό γυναικολογίας «Gynecology and Obstetrics» προέκυψε ότι όχι μόνο οι συγκεκριμένες στάσεις, αλλά και η τακτική που ακολουθούν οι γυναίκες μετά την εκσπερμάτωση, όπου και σηκώνουν τα πόδια τους ψηλά, κρατώντας τα έτσι για μερικά λεπτά, δεν είναι αποτελεσματικές αναφορικά με την προοπτική του να μείνει έγκυος.

Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει μια γυναίκα;

Παρόλο που πολλές γυναίκες σκέφτονται ότι ξαπλωμένες στην πλάτη τους για λίγο μετά το σεξ διευκολύνουν τη μεταφορά σπερματοζωαρίων και εμποδίζουν τη διαρροή σπερματοζωαρίων μέσω του κόλπου, αυτή η πεποίθηση δεν έχει επιστημονική βάση.

Δεν υπάρχει ανάγκη να εφαρμόζει κάποια γυναίκα αυτή την ρουτίνα μετά τη συνουσία, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Επίσης, το γεγονός ότι έχει ή όχι οργασμό δεν θα έχει επίσης καμία επίδραση στις πιθανότητες εγκυμοσύνης, λένε οι ειδικοί.

Τελικά, τι ισχύει στη γονιμότητα;

Για τους ειδικούς, η ευκολία πρόσβασης στις πληροφορίες και τα κοινωνικά δίκτυα σήμερα επιτρέπει την εξάπλωση των παραμορφωμένων εννοιών με τεράστια ταχύτητα. Αυτή η ταχεία εξάπλωση των πεποιθήσεων προκαλεί μια ανυπολόγιστη αναταραχή των επιπτώσεων και ακόμη και σύγχυση για τους επαγγελματίες υγείας, προσθέτουν οι ερευνητές.

Ως αποτέλεσμα, ακόμη και οι γυναικολόγοι χάνονται λίγο ανάμεσα σε αυτό που έχει αποδειχθεί επιστημονικά και σε αυτό που δεν βασίζεται σε συμπαγή επιστημονικά στοιχεία.

Ωστόσο, είναι επιστημονικά αποδειχθεί ότι το κάπνισμα μειώνει τη γονιμότητα τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες και ότι υπάρχει πράγματι ένα «παράθυρο γονιμότητας» στον έμμηνο κύκλο, τις ημέρες γύρω από την ωορρηξία.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Ποιες στάσεις απαγορεύεται να κάνεις!

Σεξ στην εγκυμοσύνη: 2 στάσεις για να το ευχαριστηθείς!

 

Σχετικά άρθρα