Γιατί έχεις την τάση να περπατάς όταν μιλάς στο τηλέφωνο;

Το κάνεις ασυναίσθητα: Είτε είσαι στο σπίτι είτε βρίσκεσαι κάπου έξω, όταν μιλάς στο τηλέφωνο έχεις την τάση να περπατάς: πηγαίνεις πέρα-δώθε από την κουζίνα στο σαλόνι ή περπατάς στον δρόμο προς… άγνωστη κατεύθυνση. Θα το έχεις παρατηρήσει ότι δεν είσαι η μόνη που το κάνει αυτό! Αν και δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σχετική έρευνα, υπάρχουν ωστόσο κάποιες εξηγήσεις που μπορούν να δώσουν οι ειδικοί.

Η κίνηση αυξάνει τη συγκέντρωση

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το περπάτημα είτε στο σαλόνι του σπιτιού είτε στον δρόμο βελτιώνει τη συγκέντρωση και δίνει ώθηση στη σκέψη που μπορεί να είναι απαραίτητη σε ένα τηλεφώνημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κινητική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα κινητοποιεί την αφύπνιση του εγκεφάλου, η κίνηση αυξάνει την προσοχή. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που τα παιδιά με ΔΕΠΥ έχουν ανάγκη να κινούνται συχνά διότι με αυτόν τον τρόπο αυξάνουν τη συγκέντρωσή τους που είναι γενικώς ασθενής!

thlefono

Συναισθηματική εκτόνωση

Το περπάτημα, η κίνηση, η γυμναστική είναι ένας τρόπος να ξεδώσεις, να εκτονωθείς… Όπως μας πληροφορεί ο Jean-Jacques Temprado, καθηγητής στο Ινστιτούτο των Επιστημών της Κίνησης στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille, το περπάτημα σε βοηθάει να απελευθερώσεις ενέργεια, ειδικά όταν είσαι φορτισμένος συναισθηματικά. Παρατήρησε επομένως σε ποια τηλεφωνήματα έχεις την τάση να περπατάς παραπάνω ή ακόμα και να διανύεις τεράστιες αποστάσεις περπατώντας: είναι πολύ συχνά τηλεφωνήματα που σου προκαλούν συναισθηματική ένταση, ενδεχομένως και άγχος. Το περπάτημα, λοιπόν, σε βοηθάει να τα… βγάλεις πέρα στο τηλεφώνημα και να αποφορτιστείς συναισθηματικά! Όσο μεγαλύτερο βάρος αισθάνεται ο εγκέφαλος, τόσο περισσότερο βάρος θα ρίξει στο σώμα, σε περιοχές όπως οι γάμπες.

Μίμηση του συνομιλητή σου

Ναι το ξέρεις και εσύ! Δεν είσαι η μόνη που κουνιέσαι ενώ μιλάς. Οι ειδικοί λοιπόν, αποκωδικοποιώντας συμπεριφορές και τάσεις, έχουν παρατηρήσει ότι κάποιες φορές κινείσαι επειδή… συμπάσχεις με τον συνομιλητή σου που βρίσκεται και εκείνος σε κίνηση! Είναι αυτό που αποκαλούν οι ειδικοί «συναισθηματική μεταδοτικότητα». Κάποιες φορές τα άτομα που μιλούν στο τηλέφωνο είναι σαν να συγχρονίζουν τις κινήσεις τους, εντελώς ασυναίσθτητα!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από madame.lefigaro.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί να κλείσεις τα μάτια σου όταν θα σε φιλήσει;

Γιατί πρέπει να κάνεις ντους το βράδυ και όχι το πρωί;

 

 

Σχετικά άρθρα