7+1… κλασικά πράγματα που κάνουν όλες οι μαμάδες

Έγινες μαμά και άλλαξε όλη σου η ζωή… Πριν από λίγο καιρό κριτίκαρες τις φίλες σου που είχαν ήδη γίνει μαμάδες και τελικά εσύ έγινες χειρότερη! Και βέβαια θυμάσαι πάντα τη φράση που έλεγε η μαμά σου: θα γίνεις μάνα και θα καταλάβεις! Έχεις ήδη καταλάβει και ήδη σου θυμίζεις τη μάνα σου!

Τι κάνει κάθε μαμά; Και το κάνεις και εσύ;

Ανησυχείς για τα πάντα χωρίς λόγο!

«Ζακέτα να πάρεις» (κι ας κάνει καύσωνα έξω), «έφαγες;» (ακόμα και αν το παιδί σου είναι… 200 κιλά); “να προσέχεις (ακόμα κι αν το παιδί σου είναι ενήλικο) και άλλα τέτοια παρόμοια είναι… κλασικές μαμαδίστικες εκφράσεις. Ανησυχείς με τα πάντα αλλά φροντίζεις και για τα πάντα. Κι όσο κι αν νευριάζεις ενίοτε τα παιδιά σου, είσαι η πρώτη που θα τρέξουν όταν έχουν ανάγκη!

Επαναλαμβάνει 800 φορές τα ίδια πράγματα…

Θέλεις να γίνονται τα πράγματα όποτε εσύ τα ζητάς και τα παιδιά σου συνέχεια αναβάλλουν! Δεν σου αρέσει και έτσι γίνεσαι απλώς… γραφική με το να επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια…

mana kori agkalia

Παινεύεις συνεχώς τα…κατορθώματα των παιδιών σου

Η μανούλα αισθάνεται περήφανη για τα παιδάκια της, όσο… αποτυχημένα αν είναι ή αν αισθάνονται εκείνα. Είναι πάντα η μαμά κουκουβάγια που βλέπει το παιδί της το πιο όμορφο και πιο τέλειο από όλα!

Παίρνεις συνεχώς τηλέφωνο τα παιδιά σου

Θυμάσαι κάποτε που σε εκνεύριζε η δική σου μητέρα όταν σε έλεγχε; Μάλλον δεν θυμάσαι γιατί κάνεις το ίδιο με τα δικά σου τα παιδιά. Τα παίρνεις συνεχώς τηλέφωνο και ανησυχείς για τα πάντα… Λογικό να ανησυχείς αλλά με μέτρο!

Λες συχνά την ατάκα: «Ρώτα τον πατέρα σου»

Στα… δύσκολα, βάζεις άλλον να βγάλει το φίδι από  την τρύπα και να γίνει αυστηρός. Τον μπαμπά…

Στέλνεις μηνύματα στα παιδιά σου με άσχετα θέματα

Όταν ήσουν μικρή δεν υπήρχαν οι νέες τεχνολογίες! Οπότε τώρα… βγάζεις το άκτι σου και την πληρώνουν ενίοτε τα παιδιά σου, που είναι άλλωστε πολύ πιο εξοικειωμένα από εσένα!

mana kori kavgas

Κριτικάρεις την εμφάνιση των παιδιών

Όσο και να είσαι μαμά κουκουβάγια δεν μπορείς να μη σχολιάσεις κάποια πράγματα που σε ενοχλούν ακόμα και αν η γνώμη σου δεν εισακουστεί! Θυμίσου ωστόσο ότι κι εσύ τα ίδια έκανες κάποτε!

Ρωτάς τα παιδιά σου για τα προσωπικά τους!

Θέλεις να μάθεις γιατί αγωνιάς κιόλας… Έχουν αλλάξει και τα πράγματα… Προσπαθείς να το… παίξεις φίλη των παιδιών αλλά δεν παύεις να είσαι η μαμά και πρέπει να το έχεις πάντα στο νου σου αυτό! Ωστόσο, είναι καλό να ξέρουν τα παιδιά σου ότι μπορούν να σου πουν τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα! Καλλιεργείς ένα κλίμα ασφάλειας!

Ν.Κ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οι 10 φράσεις που δε θα σταματήσω ποτέ να λέω στο παιδί μου!

Βασικοί κανόνες για να γίνεις κι εσύ μια… ζεν μαμά!

4 τρόποι να πεις στη μαμά σου ότι την αγαπάς!

10 πράγματα που κάθε καλή μαμά θέλει να… βγάλει από την καθημερινότητά της!

 

 

Σχετικά άρθρα