Το… μυστικό για να κάνεις τη σεξουαλική σου ζωή ακόμα καλύτερη!

Το σεξ είναι από τις πιο όμορφες και απολαυστικές δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας, χωρίς όμως να είναι απαλλαγμένο από… μύθους, ταμπού και προκαταλήψεις. Αυτό που θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι στο θέμα αυτό, δηλαδή της ερωτικής ζωής δεν υπάρχουν στεγανά και «πρέπει». Κάθε γυναίκα μπορεί να το απολαμβάνει όπως κι όποτε θέλει, με απώτερο σκοπό να περάσει καλά και να φτάσει σε οργασμό!

Ποιος έχει το… πάνω χέρι;

Υπάρχει, πάντως, μια σχετική προκατάληψη αναφορικά με το ποιος θα πρέπει να παίρνει την πρωτοβουλία για να γίνει τελικά η… σύνδεση και να υπάρξει ερωτική επαφή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για κάποιον περίεργο λόγο (τουλάχιστον στη χώρα μας) υπάρχει η διαδεδομένη και διαχρονική άποψη ότι «το πρώτο βήμα το κάνει ο άνδρας».

Καλώς ή κακώς η άποψη αυτή υπάρχει και διαιωνίζεται με το πέρασμα των χρόνων, με τα κοινωνικά δεδομένα να έχουν αλλάξει, οπότε και οι όροι του φλερτ και της ερωτικής επαφής, όμως οι γυναίκες, για κάποιο περίεργο λόγο, συνεχίζουμε να περιμένουμε τους άνδρες να μας πλησιάσουν πρώτοι.

Τι συμβαίνει στο κρεβάτι μας;

Όπως είπαμε, η πεποίθηση / συνήθεια δεν υπάρχει μόνο στο φλερτ, δηλαδή στην πρώτη συνήθως επαφή, αλλά και στο… κρεβάτι, ακόμα και μεταξύ των ζευγαριών. Η γυναίκα, δηλαδή, είναι εκείνη που περιμένει το ερωτικό άγγιγμα, την πρωτοβουλία από τον σύντροφό της, χωρίς πολλές φορές η ίδια, αν κι έχει διάθεση να κάνει σεξ, να μην εκδηλώνεται με αποτέλεσμα η ερωτική της επιθυμία να μην εξωτερικεύεται.

Όπως επισημαίνουν σεξολόγοι και ψυχολόγοι, πρόκειται για μια κατάσταση που έχει τις ρίζες της σε κοινωνικές, αλλά και ψυχολογικές καταστάσεις, με τα πρότυπα τα οποία περνιούνται για τη γυναίκα να είναι συγκεκριμένα και πάντα με μειωτική διάθεση. Συγκεκριμένα, η γυναίκα που εκφράζει την επιθυμία να κάνει έρωτα ανοιχτά, χωρίς υπεκφυγές και ενοχές φέρει τον χαρακτηρισμό της… εύκολης, που δεν έχει την αποδοχή του κοινωνικού της περιβάλλοντος.

Υποβιβάζεται η επιθυμία της γυναίκας

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η σεξουαλικότητα, αλλά και οι επιθυμίες της γυναίκας στο ερωτικό πεδίο να περνάνε σε δεύτερη μοίρα με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι με τον τρόπο αυτό το πρότυπο του αρσενικού «εραστή» και… κουμανταδόρου της σχέσης να παραμένει ενεργό, με λάθος φυσικά αποτελέσματα και για τα δύο φύλα.

Καλό θα είναι οι γυναίκες να μιλάνε στον σύντροφό τους για το τι θέλουν κι εκείνες ερωτικά, ώστε να μην μπαίνουν στη διαδικασία να… ακολουθούν τις ερωτικές ορέξεις του. Επειδή, όπως έχουμε πει ξανά, το παν στις σχέσεις είναι η επικοινωνία, καλό θα είναι να κάνετε κουβέντα με τον παρτενέρ σας δηλώνοντάς του την επιθυμία σας να συνευρεθείτε ερωτικά, χωρίς να περιμένετε εκείνον να κάνει το πρώτο βήμα.

Το παν η επικοινωνία

Με τον τρόπο αυτό επέρχεται και πρακτικά η ισότητα στη σχέση, καθώς έτσι είστε ισότιμοι ερωτικοί παρτενέρ με το όφελος για τη συμβίωση και την γενικότερη κοινή σας ζωή να είναι κάτι παραπάνω από βελτιωμένη, όσο περισσότερο βάζετε την επικοινωνία και στο ερωτικό κομμάτι στην καθημερινότητά σας.

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Καλό σεξ: Πώς θα ζήσεις αξέχαστες στιγμές στο κρεβάτι σου!

Σχετικά άρθρα