Μαλακά σάντουιτς σοκολάτας

Το σάντουιτς δεν είναι απαραίτητα αλμυρό φαγητό! Δείτε παρακάτω μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε απολαυστικά σάντουιτς σοκολάτας…

Υλικά

Για τα σάντουιτς

  • 2 έτοιμα παντεσπάνια σοκολάτας
  • 200 γρ. μερέντα (ή νουτέλα ή νουκρέμα)
  • 1 σφηνάκι ρούμι ή λικέρ της αρεσκείας μας (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 450 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. βούτυρο

Διαδικασία

Τοποθετούμε τα παντεσπάνια στην επιφάνεια εργασίας μας και τα κόβουμε σε δίσκους, είτε με κουπ πατ είτε με ένα φλιτζάνι του καφέ. Υπολογίζουμε πως θα βγουν περίπου 12 δίσκοι από κάθε παντεσπάνι με διάμετρο 4 – 5 εκ. ο καθένας.

Αν θέλουμε, ραντίζουμε τους δίσκους με το ρούμι ή το λικέρ.

Αλείφουμε με μια γενναία κουταλιά άλειμμα σοκολάτας τα μισά «μπισκότα» και τα καλύπτουμε με τα άλλα μισά, σαν σάντουιτς. Τα πατάμε απαλά να ενωθούν.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας ως εξής: Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και από πάνω στερεώνουμε μία σχάρα.

Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί την κουβερτούρα κι αμέσως ενσωματώνουμε το ηλιέλαιο.

Αποσύρουμε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα από το μπεν μαρί ή από τον φούρνο μικροκυμάτων και βουτάμε μέσα ένα από τα σάντουιτς για να καλυφθεί καλά. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ για να τρέξει μέσα όση σοκολάτα περισσεύει και το ακουμπάμε πάνω στη σχάρα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα σάντουιτς.

Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και να σκληρύνει, περίπου για 30 λεπτά. Αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία, βάζουμε τα σάντουιτς στο ψυγείο.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όλα τα μυστικά για τα τέλεια σπιτικά πολύχρωμα μακαρόν!

Μπισκότα αμυγδάλου γεμιστά με κρέμα σοκολάτα

Σχετικά άρθρα