Απιστία στην οικογένεια: Όταν ο σύζυγος παρατά γυναίκα και παιδιά

Είμαι μητέρα με δύο παιδιά. Πριν μέρες βρήκα τον σύζυγο μου με άλλη γυναίκα και μας παράτησε. Στο παρελθόν τον ξαναβρήκα με άλλη γυναίκα.

Πάρα πολλές φορές στέλνει μηνύματα με γυναίκες για να συναντηθεί μαζί τους. Λόγω των παιδιών δεν χωρίσαμε. Αλλά στενοχωριέμαι γιατί εγώ έκανα τα πάντα για την οικογένεια μας αλλά εκείνος πάντα έκανε τη ζωή του.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αυτό που περνάτε είναι πολύ δύσκολο όντως. Πέρα από τη στεναχώρια που σας προκαλεί η απιστία του συζύγου σας, έχετε να διαχειριστείτε και το γεγονός ότι εσείς καταβάλατε κάθε προσπάθεια. Υποχωρήσατε στο παρελθόν χωρίς αυτό να βρει ανταπόκριση.

epiloxeia katathlipsi

Πενθήστε για αυτή τη σχέση

Πάρτε τον χρόνο σας και πενθήστε για αυτή τη σχέση. Μετά, θα πρέπει να δείτε τι μαθήματα σας άφησε η εμπειρία αυτή, έτσι ώστε να μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη και σε κάποια μελλοντική σχέση.

Για παράδειγμα, ίσως να έχετε καταλάβει πως κάποιος που δεν σας φέρεται με σεβασμό ίσως δεν αξίζει τον χρόνο σας. Κάθε σχέση έχει να μας προσφέρει πολύτιμα μαθήματα αυτογνωσίας, ειδικά όταν μας έχει προκαλέσει πόνο.

Έχετε πονέσει πολύ

Σε αυτή τη σχέση λοιπόν έχετε πονέσει πολύ. Μην αφήσετε τόσο πόνο να «πέσει στο κενό». Αν δεν τον κοιτάξετε κατάματα, αν δεν δείτε τι σημαίνει για εσάς, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθείτε σε παρόμοια θέση και στο μέλλον.

Το να είστε εσείς καλά το χρωστάτε πρώτα από όλα στον εαυτό σας. Όμως, οφείλετε να δείξετε με το παράδειγμα σας στα παιδιά σας πως δεν θα πρέπει να συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που μας αξίζει.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: dimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Απιστία και οικογένεια: Τι ωθεί μια γυναίκα στην αγκαλιά ενός άλλου;

Απιστία: Τα 5 βήματα για να ξεπεράσετε το τραύμα και να συνεχίσετε

Απιστία: Τον πρόδωσα πολλές φορές και φοβάμαι ότι τον έχασα για πάντα…

Σεξ και απιστία: Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει επάνω σου;

Κεφάλαιο Απιστία: Πώς αντιδρούν τα 12 ζώδια;

Υπάρχει απιστία όταν έχεις καλή σεξουαλική ζωή;

Σχετικά άρθρα