Άγχος και φόβος: Πώς το σώμα επηρεάζει την ψυχή;

Έχω εδώ και τρία χρόνια ψωρίαση και αλλεργικό άσθμα τον τελευταίο χρόνο. Βιώνω πολύ άγχος και φόβο για όλα. Πολλές αρνητικές σκέψεις… Τι μπορώ να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Σοφία Κουφοπούλου

Το σώμα και η ψυχή είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Συναισθήματα που καταπιέζονται προσπαθεί το σώμα να τα εκφράσει μέσα από μία ασθένεια.

Σκεφτείτε λοιπόν πώς είναι η ζωή σας, η καθημερινότητά σας. Τι είναι αυτό που θα θέλατε να αλλάξετε. Πώς θα θέλατε να ζήσετε τη ζωή σας. Η επικοινωνία και το μοίρασμα των σκέψεων και των συναισθημάτων με την οικογένεια και τους φίλους είναι βοηθητική.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου;

Εάν νιώθετε ότι μόνη σας δεν μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας και η καθημερινότητα σας δυσκολεύει, θα ήταν βοηθητικό να απευθυνθείτε προσωπικά σε ειδικό ψυχικής υγείας.

Μέσα από την ψυχοθεραπεία θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να κάνετε και θετικές σκέψεις καθώς και να σκέφτεστε εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης γεγονότων σε στιγμές που πιθανόν να νιώθετε αδιέξοδο.

Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος – ψυχοδραματίστρια
6947834889
www.drasipsyhis.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Υπάρχει συναισθηματική διαταραχή που προσελκύει τις αρνητικές σκέψεις;

Αρνητικές σκέψεις: Δες τον τρόπο για να καθησυχάσεις τον εαυτό σου

Πώς οι αρνητικές σκέψεις κάνουν κακό στην υγεία μας

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X