Εγώ είμαι η γυναίκα του, εσύ η μητέρα του: Ο ρόλος των δύο γυναικών

Η μητέρα του συζύγου μου, είναι προσκολλημένη με τον γιο της, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Πώς μπορώ να της δείξω να καταλάβει ότι εγώ είμαι η γυναίκα του και άλλος είναι ο ρόλος της; Ο σύζυγος μου είναι 47 χρόνων και είμαστε μαζί 5 χρόνια και σε λίγες μέρες έχουμε τον γάμο μας.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τα σαφή όρια είναι απαραίτητο συστατικό στις υγιείς σχέσεις. Στη περίπτωση σας όμως δεν είναι δική σας δουλειά να μπουν. Όπως δεν είναι δική του δουλειά να οριοθετήσει τους δικούς γονείς/αδερφούς/φίλους αλλά δική σας, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι δικό σας καθήκον.

Η μητέρα του συζύγου σας μπορεί να είναι όσο προσκολλημένη θέλει – είναι δουλειά του συζύγου σας να κάνει το βήμα και από την πατρική φωλιά να μεταβεί στην δική του. Εκείνος θα πρέπει να «υψώσει» τον εικονικό φράχτη γύρω από το σπίτι σας.

Θα σας πρότεινα, όποια κουβέντα είναι να γίνει, να γίνει με τον σύντροφο σας. Με ηρεμία πάντα και χωρίς να κάνετε οποιουδήποτε είδους επίθεση – μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για τη μητέρα του.

Με εκτίμηση,

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebookdimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση πεθεράς – νύφης: Οι 5 λόγοι που δεν μπορείς να βάλεις όρια

Σχέση νύφης – πεθεράς: Πότε αυτός ο δεσμός γίνεται ανυπόφορος;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X