Γιατί μια γυναίκα υποκύπτει στο σεξ με πρώην σύντροφό της;

Είμαι σε σχέση 2,5 χρόνια με ένα αγόρι που είναι 5 χρόνια μεγαλύτερος μου. Πριν από έναν μήνα χωρίσαμε. Τσακωνόμασταν συνέχεια και μείναμε χωριστά για 2 εβδομάδες περίπου.

Μετά μου ζήτησε να βγούμε και βγήκαμε. Μου είπε ότι του λείπω αλλά δεν μου είπε ότι θα ήθελε να είμαστε πάλι μαζί. Με φίλησε και μου τόνισε ότι βγήκαμε φιλικά. Σε όλη τη βόλτα συμπεριφερόταν σαν να μην έχει γίνει τίποτα, λες και ήμαστε ζευγάρι και όταν τον ρώτησα: «τι κάνουμε;» μου είπε ότι κάνουμε πολύ καλή παρέα. Μου είπε ότι είμαστε φίλοι.

Παρόλα αυτά συνευρεθήκαμε στο σπίτι του και ξαναβγήκαμε σαν να είμαστε ζευγάρι. Του ξεκαθάρισα ότι οι ενδιάμεσες καταστάσεις δεν μου αρέσουν και εκείνος μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει σχέση μαζί μου γιατί θέλει κάτι σταθερό και ξεκάθαρο και ότι αυτή τη σχέση που θέλει να έχει αυτός στη ζωή του δεν μπορεί να την έχει μαζί μου. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Νικέλα Καποτά, MSc Ψυχολόγος / Bodynamic Practitioner

Η περίοδος ακριβώς μετά από ένα χωρισμό μια μακροχρόνιας σχέσης μπορεί να αποτελέσει μια γκρίζα ζώνη. Πολλά πράγματα έχουν γίνει συνήθεια, έχετε συνηθίσει να μοιράζεστε τη μέρα σας, τις δυσκολίες και τα συναισθήματά σας και προφανώς χρειάζεται λίγος χρόνος για να μπορέσετε και οι δύο να βρείτε τα καινούρια σας πατήματα.

Επίσης το ίδιο μας το σώμα και ο ψυχισμός μας αντιδρά με αδράνεια στις αλλαγές και όσο μεγαλύτερη η αλλαγή τόσο μεγαλύτερη και η αδράνεια. Είναι φυσικό να λείπετε ο ένας στον άλλο Τι σημαίνουν αυτά; Ότι πολλές φορές υπάρχουν πισωγυρίσματα σε ένα ζευγάρι σε αυτή την περίοδο καθώς η προσαρμογή στις νέες συνθήκες είναι συνήθως απότομη και δύσκολη.

Καλά έκανες και ήσουν ξεκάθαρη

Από αυτά που μου περιγράφεις φαίνεται ότι το αγόρι αυτό επιθυμεί να κάνει τη μετάβαση πιο εύκολη για εκείνον μένοντας στη γκρίζα ζώνη, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση. Η χρήση της λέξης «φιλία» είναι για να μην σου δίνι ουσιαστικά κάποια υπόσχεση για τη σχέση σας.

Καλά έκανες και ρώτησες ξεκάθαρα τι συμβαίνει και έβαλες το όριο σου λέγοντας ότι δεν σου αρέσουν οι ενδιάμεσες καταστάσεις. Αναφέρεις πως τσακωνόστασταν συνέχεια και άρα υπάρχουν εντάσεις μεταξύ σας που σας οδήγησαν στον χωρισμό. Μέσα από αυτή την διαδικασία εκείνος φαίνεται να θεωρεί ότι δεν μπορείτε να έχετε μια σχέση που τον καλύπτει. Δεν ξέρω αν αυτό είναι κάτι που αλλάζει ή που αξίζει να κάνεις συζήτηση. Αυτό μπορείς να το κρίνεις εσύ καλύτερα.

Θα ήθελα όμως, να παρατηρήσεις αν τα «θέλω» σας είναι διαφορετικά και λόγω ηλικίας. Τα 5 χρόνια δεν είναι κάποια μεγάλη διαφορά μα έχει σημασία και πότε ξεκίνησε η σχέση σας. Εσύ ήσουν ανήλικη και πάνω στην εφηβεία σου. Κάνατε μια σχέση μακροχρόνια και οδήγησε στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής σου. Πόσα άλλαξαν για εσένα μέσα σε αυτά τα χρόνια;

Τι είναι αυτό που ζητάς εσύ;

Πιθανώς έγινες από μαθήτρια, φοιτήτρια, μπορεί να έφυγες και από την πόλη σου, έβαλες στόχους για τη μελλοντική σου ζωή, μπορεί να ξεκίνησες και να δουλεύεις, γνώρισες καινούριο κόσμο. Όπως και να έχει αυτά τα χρόνια χαρακτηρίζονται από μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στην εμφάνιση.

Ένας άντρας σε αυτή τη φάση της ζωής σου και τόσο μεγαλύτερος σου πιθανά ήταν πολύ γοητευτικός για εσένα και είχατε μια σχέση άνιση. Δηλαδή εκείνος λόγω ηλικίας είχε μια θέση εξουσίας απέναντι σου. Αυτό πιθανόν καθώς μεγάλωνες μπορεί να άλλαξε, να άλλαξε η καθημερινότητα σου, τα θέλω σου, οι απόψεις σου και έτσι το σιωπηλό συμβόλαιο που είχατε σε αυτή την σχέση να έσπασε.

Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις την ενέργεια σου σε κάτι που δεν είναι αυτό που θες και που σε βάζει σε μια θέση άβολη. Είσαι μικρή και θα έχεις πολλές ευκαιρίες να γνωρίσεις και να δοκιμαστείς και σε άλλες σχέσεις στη ζωή σου. Βρες τι είναι αυτό που ζητάς εσύ σε αυτή τη φάση και κάνε την επιλογή που γεμίζει εσένα. Άλλωστε είναι δική σου επιλογή και πρέπει να δεις αν εσύ θες πραγματικά να το προσπαθήσεις.

Νικέλα Καποτά MSc
Ψυχολόγος / Bodynamic Practitioner
nikelakapota.gr
[email protected]
6945038881
Αγίας Παρασκευής 55, Χαλάνδρι

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χωρισμός, δεύτερος γάμος και νέα οικογένεια: Τι είναι χρήσιμο να ξέρετε

Χωρισμός: Οι κινήσεις που δείχνουν ότι ο σύντροφος (δεν) έχει εμμονή μαζί σου

Το αλάνθαστο κριτήριο για να αποφασίσεις αν ο χωρισμός είναι η καλύτερη επιλογή

Χωρισμός και οικογένεια: Τι σημαίνει όταν το παιδί αλλάζει συμπεριφορά

Σχετικά άρθρα