Πώς να τού δείξω ότι μου αρέσει ακόμα; 2+1 βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις

Είμαι 14 ετών και μου αρέσει ένα παιδί εδώ και ένα χρόνο. Πέρυσι συγκεκριμένα πήγε να γίνει κάτι αλλά δεν έγινε για λόγο τον οποίο δεν ξέρω.

Οι φίλες μου τού μίλησαν και του είπαν ότι μου αρέσει και εκείνος είπε δεν έχει κανένα πρόβλημα και θα έκανε κάτι μαζί μου. Συγκεκριμένα πριν από έναν μήνα έστειλε μήνυμα σε μια κολλητή μου και της είπε πως εγώ του αρέσω.

Αλλά μετά από μια εβδομάδα μίλησε με έναν συμμαθητή μου και του είπε πως τού αρέσει άλλη και μετά από μια εβδομάδα τα έφτιαξε με μια άλλη. Τώρα έχουμε χωρίσει και εγώ ντρέπομαι να πάω να του πω πως μου αρέσει. Τι πρέπει να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια Μίνα Κάνταρου

Φαντάζομαι ότι όλο αυτό το μπρος πίσω σε έχει ταλαιπωρήσει συναισθηματικά και δεν σε ενθαρρύνει να εκφραστείς ελεύθερα. Δημιουργεί μια ανασφάλεια καθότι δεν είναι σταθερός στις σχέσεις που κάνει.

Από την άλλη σε αυτήν την ηλικία συμβαίνει στα αγόρια όπως και στα κορίτσια να μην έχουν σταθερές απόψεις πάνω στο θέμα των σχέσεων. Είναι η φάση που κανείς πειραματίζεται με γνωριμίες θέλοντας να αποκτήσει μερικές πρώτες εμπειρίες.

Θα βοηθούσε να πλησιάσετε ο ένας τον άλλον αρχικά φιλικά. Να έρθετε πιο κοντά, να γνωριστείτε καλύτερα και να δεις πώς νιώθει για σένα χωρίς απαραίτητα να μεσολαβήσει τρίτος. Είναι ωραίο το φλερτ, η γνωριμία δύο ανθρώπων που εξελίσσεται σε κάτι πιο προσωπικό φυσικά.

Μίνα Κάνταρου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων & Εφήβων
ΜΑ in Clinical Counseling Psychology
6986174017
[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Νομίζω ότι μου αρέσει ο αδερφός του κολλητού μου. Πώς να το διαχειριστώ;

Δεν ξέρει τι θέλει και εγώ τον παράτησα αλλά μου αρέσει: Τι να κάνω;

Έρωτας και φλερτ: Τον θέλω αλλά πώς θα του δείξω ότι μου αρέσει;

«Σε αγαπώ» ή «μου αρέσεις»; Τι εννοεί το κάθε ζώδιο όταν το λέει;

Σχετικά άρθρα