Νομίζω ότι μου αρέσει ο αδερφός του κολλητού μου. Πώς να το διαχειριστώ;

Νομίζω μου αρέσει ο αδερφός του κολλητού μου. Δεν ξέρω τι να κάνω! Επίσης ο κολλητός μου το τελευταίο διάστημα ασχολείται περισσότερο μαζί μου σαν να θέλει να είμαστε κάτι παραπάνω από φίλοι αλλά εγώ τον βλέπω μόνο φιλικά και νομίζω ότι μου αρέσει ο αδελφός του.

Με τον αδερφό του μιλάμε και από κοντά και από μηνύματα αλλά κάθε φορά που μιλάμε τσακωνόμαστε και βριζόμαστε χωρίς σταματημό. Φοβάμαι να εκφράσω τα συναισθήματα μου και στους δύο είναι περίεργο. Ο αδελφός του κολλητού μου είναι 3 χρόνια μεγαλύτερος αλλά και πάλι νιώθω όμορφα όταν μιλάμε και ας τσακωνόμαστε…

Επίσης τις προάλλες κάτι μου είπε έμμεσα ότι θα ήθελε να κάνει κάτι μαζί μου και δεν το ολοκλήρωσε πότε άρα δεν έμαθα αν όντως ήθελε η το οτιδήποτε και δεν ξέρω τι να κάνω!

Στο ερώτημά σας απάντησε η Νικέλα Καποτά, MSc Ψυχολόγος / Bodynamic Practitioner

Φαίνεται αρκετά πολύπλοκη η κατάσταση και είναι λογικό να σε αγχώνει. Ας την κόψουμε λοιπόν σε δύο μέρη. Όσο αφορά τη σχέση σου με τον κολλητό σου. Αρχικά στην ηλικία σου οι σχέσεις ειδικά με το αντίθετο φύλο είναι ρευστές και είναι εύκολο όταν περνάς πολύ χρόνο με κάποιον και έχεις αναπτύξει μια οικειότητα να μην είναι ξεκάθαρο το όριο. Έτσι μπορεί ο κολλητός σου όντως να έχει αρχίσει να σε βλέπει διαφορετικά ή απλά να νιώθει οικειότητα μαζί σου.

Οι σχέσεις στην ηλικία σας είναι ακόμα ρευστές

Είστε σε ηλικία που ακόμα «ψάχνεστε» και δεν έχετε δημιουργήσει μια ξεκάθαρη ταυτότητα έτσι δυσκολεύεστε να αναγνωρίσετε πού στέκεστε σε κάποιες σχέσεις. Έτσι καλό θα ήταν να κάνεις μια συζήτηση με τον κολλητό σου, ειδικά αν εσύ βιώνεις ότι η σχέση σας αλλάζει με τρόπο που δεν σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα. Το ζητούμενο δεν είναι να τον «βάλεις στην γωνία», είναι να βοηθήσετε ο ένας τον άλλο να ξεκαθαρίσετε τα όρια της σχέσης σας.

randevou zeygari

Αλλάζει η δυναμική της σχέσης σας

Φυσικά σε αυτή την επιλογή υπάρχει το ρίσκο ότι μπορεί και να αλλάξει η δυναμική της σχέσης σας. Μπορεί να χάσεις τον φίλο σου όμως το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και αν αφήσετε κάτι να «αιωρείται» και δεν το συζητήσετε. Το σημαντικό είναι να είστε και οι δυο ανοιχτοί με σεβασμό προς την φιλία σας και να ακούσετε ο ένας τον άλλο ώστε να μπορέσετε να διαχειριστείτε την κατάσταση.

Πρώτα ξεκαθάρισε με τον κολλητό σου

Τώρα όσον αφορά τον αδερφό του κολλητού σου, φαίνεται από τον τρόπο που εκφράζεσαι για αυτόν ότι δεν είσαι σίγουρη. Πιθανώς να υπάρχει ένα φλερτ και από τις δύο πλευρές. Είναι λογικό να αισθάνεσαι άνετα με κάποιον που λόγω του κολλητού σου νιώθεις ότι μπορείς να τον εμπιστευτείς. Είναι θα λέγαμε στην ζώνη των ασφαλών ανθρώπων. Καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσεις τι αισθάνεσαι αφού έχεις συζητήσει με τον κολλητό σου ώστε να μην επηρεάζεσαι από την δική σας σχέση.

agkalia filoi

Αν αποφασίσεις ότι σε ελκύει ο αδερφός του, να του το δείξεις!

Αν αποφασίσεις ότι αυτό το αγόρι σε ελκύει τότε φρόντισε να του το δείξεις. Αν μιλάτε και από μηνύματα και από κοντά δεν θα είναι δύσκολο να εκφράσεις με κάποιο τρόπο το ενδιαφέρον σου. Θα μπορούσες να αντιδράσεις λίγο διαφορετικά σε μια συζήτηση που τσακώνεστε ώστε να του δείξεις ότι θα ήθελες να μην διαφωνείτε. Σημαντικό θα ήταν να δεις αν αυτές οι διαφωνίες είναι ουσιαστικές ή ένα παιχνίδι μεταξύ σας. Αν πραγματικά διαφωνείτε τόσο πολύ είναι κάποιος που θα ήθελες να κυνηγήσεις κάτι παραπάνω μαζί του; Τα άτομα που επιλέγουμε να έχουμε πιο κοντά μας είναι άτομα που μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να είμαστε ο εαυτός μας.

Εύχομαι πραγματικά να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι θέλεις και να το διεκδικήσεις. Να θυμάσαι ότι στις σχέσεις πάντα υπάρχει ρίσκο και δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληγωθεί κάποιος. Μπορεί όλο αυτό να φαίνεται βουνό όμως καμία συνέπεια δεν θα κρατήσει για πάντα.

 

Νικέλα Καποτά MSc
Ψυχολόγος / Bodynamic Practitioner
nikelakapota.gr
[email protected]
6945038881
Αγίας Παρασκευής 55, Χαλάνδρι

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Νομίζω πως είμαι ερωτευμένη με τον αδερφό του φίλου μου. Τι να κάνω;

Friendzone: Πώς να μετατρέψεις μια φιλία σε πραγματική ιστορία αγάπης;

Friends with benefits: Κι αν νιώσεις ότι τον ερωτεύεσαι τι κάνεις;

Ο κολλητός μου έκανε σχέση με την αδερφή μου: Γιατί μου έλεγαν ψέματα;

Χωρίσαμε γιατί ζηλεύει – Μήπως του βάζει λόγια ο κολλητός του;

7 πράγματα που κάνει ο κολλητός σου αν είναι ερωτευμένος μαζί σου

 

Σχετικά άρθρα