Νομίζω πως είμαι ερωτευμένη με τον αδερφό του φίλου μου. Τι να κάνω;

Τα έχω με ένα παιδί εδώ και ένα χρόνο και κάτι μήνες και τον αγαπάω πάρα πολύ άλλα έχω κάποια προβλήματα. Πιστεύω ότι παθαίνω λίγο κάτι σαν καταθλίψεις άλλα τα ξεπερνάω αλλά τώρα έχει συμβεί κάτι που θέλω βοήθεια γιατί δεν ξέρω τι να κάνω και τι αισθάνομαι. Τον αγαπάω πολύ και δεν θέλω να χωρίσω με το αγόρι μου αλλά έχει έναν αδερφό ο οποίος είναι πολύ κάλος και δεν μπορώ να τον βγάλω από την σκέψη μου.

Έχω μιλήσει στους φίλους μου γι’ αυτόν. Η  κολλητή μου με καταλαβαίνει και μου λέει ότι ίσως να ταίριαζα με τον αδερφό του περισσότερο. Ο κολλητός μου πάλι λέει ότι ίσως δεν αγαπάω πλέον το αγόρι μου και πρέπει να τον χωρίσω. Δεν ξέρω τι να κάνω! Κάθε φορά που πηγαίνω σπίτι τους, ο αδερφός του είναι τόσο καλός μαζί μου, μιλάμε για διάφορα κλπ… Δεν μπορώ να πάψω να τον σκέφτομαι αλλά δεν μπορώ και να χωρίσω… Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Άση Μπουμπαλίκη

Αγαπημένη μου φίλη,

Μοιάζει να είναι πολύ μπερδεμένο μέσα σου το τι αισθάνεσαι και για ποιόν. Από τη μία έχεις το αγόρι σου που περνάτε όμορφα μαζί, τον αγαπάς και δεν θέλεις να χωρίσεις μαζί του και από την άλλη υπάρχει κάποιος άλλος, ο αδελφός του, με τον οποίο μοιάζει απ’ όσα λες να έχετε πολλά κοινά και να ταιριάζετε σε πολλά από αυτά που συζητάτε. Θα πρέπει ίσως να πάρεις κάποια απόσταση και από τους δύο για να δεις τι πραγματικά αισθάνεσαι για τον καθένα.

Όντας μέσα στη σχέση με το αγόρι σου τα πράγματα κυλάνε όμορφα και είναι κάτι ασφαλές και γνώριμο για σένα. Με τον άλλο, αυτή η όση επαφή έχετε σε ευχαριστεί και ίσως σου κερδίζει και το ενδιαφέρον το κάτι άλλο… το κάτι καινούριο. Πολλές φορές όταν βρισκόμαστε μέσα σε μία σχέση και κάποιος άλλος τραβήξει την προσοχή μας, αυτό αμέσως το καινούριο μας ενθουσιάζει.

Θα σε συμβούλευα λοιπόν, να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και να παρατηρήσεις τι είναι αυτό το οποίο σε “έλκει” στον αδελφό του και από την άλλη παρατήρησε και τι είναι αυτό που σε κρατάει στη σχέση σου με το αγόρι σου. Ζύγισε τα λίγο μέσα σου. Δώσε ελεύθερα λίγο χρόνο στα συναισθήματα σου χωρίς να πιέζεσαι να πάρεις κάποια βιαστική απόφαση και σίγουρα μέσα σου θα ξεδιαλύνει τι αληθινά νιώθεις για τον καθένα.

Άση Μπουμπαλίκη

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

[email protected]

698 662 66 16

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όταν η αγάπη δεν φτάνει: Τον αγαπάω αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μαζί…

Τον ξέρω λίγες ημέρες αλλά μαζί του «πετάω»: Είμαι ερωτευμένη;

Είμαι ερωτευμένη με τον καθηγητή μου στο φροντιστήριο. Νομίζω ότι είναι αμοιβαίο…

Είμαι ερωτευμένη μαζί του. Αν του το πω, θα τον χάσω για πάντα;

 

Σχετικά άρθρα