«Έχω σχέση με μεγαλύτερο και δεν θέλω να το κρύβω». Πώς να το πεις στους… αυστηρούς γονείς σου;

Έχω σχέση με έναν μεγαλύτερό μου. Εκείνος είναι 17 και είμαστε μαζί έναν χρόνο τώρα. Θέλω να το πω στους γονείς μου και δεν ξέρω πώς. Τι με συμβουλεύετε;

Να το πω πρώτα στη μαμά για να έχω έναν «σύμμαχο»; Ή και στους δύο μαζί; Δεν τους το είπα στην αρχή γιατί είναι αυστηροί αλλά είδα ότι η σχέση μας κρατά και με νοιάζεται και δεν θέλω άλλο αν το κρύβω.

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Λουκία Αποστολίδη

Είναι πολύ όμορφο να είσαι σε μια σχέση που νιώθεις καλά και απολαμβάνεις. Δεν γνωρίζω ποια είναι η ανάγκη σου και συγχρόνως ο φόβος σου να το μοιραστείς με την οικογένειά σου ολοκληρωτικά η σταδιακά. Η κάθε οικογένεια έχει τις δικές τις ισορροπίες. Αν η μητέρα σου είναι ένας σύμμαχος που μπορεί να σε κατανοήσει και να σε στηρίξει, σίγουρα θα είναι ανακουφιστικό να την έχεις δίπλα σου.

Από την άλλη εάν είναι και οι δύο γονείς σου αυστηροί, μπορείς να πάρεις τον χρόνο σου, να νιώσεις ασφαλής και σίγουρη και δυνατή όταν θα τους ενημερώσεις για την σχέση σου. Από τη στιγμή που είσαι χαρούμενη και ασφαλής μέσα σε αυτήν τη σχέση πλέον ένα χρόνο, δεν χρειάζεται να έχεις άγχος για να αποδείξεις και να πείσεις για τα πάντα τους γονείς σου.

Μπορείς να ακούσεις τις ανησυχίες τους, να καταλάβεις ποιες είναι και γιατί, αλλά να τοποθετηθείς και εσύ με το δικό σου συναίσθημα και τη δική σου λογική.

Λουκία Αποστολίδη
Ψυχολόγος
Msc Ψυχολόγος της Υγείας
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Δραματοθεραπεύτρια
[email protected]
psychotherapycenter.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση με μεγαλύτερο: Να συνεχίσω και όπου πάει ή να τον αφήσω και να προχωρήσω;

Σχέση με μεγαλύτερο: Γιατί έστειλε γυμνές φωτογραφίες σε άλλη;

Σχέση με μεγαλύτερο: Να τα παρατήσω όλα και να μείνω μαζί του;

Σχετικά άρθρα