Γκισλέιν Μάξγουελ: Η γυναίκα που φέρεται να οργάνωνε τα σεξουαλικά εγκλήματα του Τζέφρι Έπσταϊν – Η «μαστροπός» που… ψάρευε ανήλικες για τον δισεκατομμυριούχο και ζούσε μέσα στη χλιδή

Συνελήφθη, στις αρχές Ιουλίου του 2020, στο Νιου Χάμσαιρ από το FBI η Γκισλέιν Μάξγουελ, η βαθύπλουτη φίλη του Τζέφρι Έπσταϊν που του προμήθευε «ανήλικες σκλάβες του σεξ».

Πρόκειται για την κόρη του μεγιστάνα των βρετανικών ΜΜΕ Ρόμπερτ Μάξγουελ, που πέθανε πριν από- περίπου- τρεις δεκαετίες μετά την πτώση του από το γιοτ του κοντά στα Κανάρια Νησιά, την ώρα που μερικοί μιλούν για ατύχημα, άλλοι για αυτοκτονία και η Μάξγουελ για δολοφονία. Οι κατηγορίες εναντίον της, τη «βαραίνουν» πολύ. «Βρίσκεται υπό κράτηση από το FBI και αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο», ήταν η ανάρτηση από το αμερικανικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές.

Φίλοι, συνεργάτες, εραστές…

Η Μάξγουελ, ιδρύτρια του TerraMar Project, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία των θαλασσών διέκοψε άρον άρον τις εργασίες της στις 12 Ιουλίου 2019, μια εβδομάδα ακριβώς μετά από την προφυλάκιση του παιδόφιλου, ενώ τα δημοσιεύματα τονίζουν πως δεν ήταν μόνο φίλη του και συνεργάτιδα αλλά και πρώην σύντροφός του. Ο πατέρας της τη ξεχώρισε από τα οκτώ αδέρφια της και ανέπτυξε μια παθολογική, καθοριστική για τον χαρακτήρα της, λατρεία για εκείνη.

Είχε τους καλύτερους δασκάλους στα κορυφαία ιδιωτικά σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ έγινε το «δεξί χέρι» του τότε ιδιοκτήτη του εκδοτικού συγκροτήματος «Mirror» και αργότερα συνιδιοκτήτη του ευρωπαϊκού ομίλου του μουσικού δικτύου MTV. Και μπορεί ο πατέρας της να μην επέτρεπε στην κόρη του να φέρνει τα νεανικά φλερτ της στο σπίτι, μας προς τιμήν της βάπτισε το αγαπημένο του σκάφος.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Reuters, η Μάξγουελ κατηγορείται για έξι αξιόποινες πράξεις, μεταξύ των οποίων συνωμοσία για να δελεάσει ανήλικες να ταξιδέψουν προκειμένου να συμμετάσχουν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις και συνωμοσία για τη μεταφορά ανηλίκων με σκοπό τη συμμετοχή τους σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς και για δύο κατηγορίες ψευδορκίας.

Ήταν αδίστακτη γυναίκα που στρατολογούσε κορίτσια

Πληροφορίες του NBC αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει  κατηγορίες για συνομωσία, από κοινού με τον Έπσταϊν, για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών. Σε δικαστικά έγγραφα, τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι η Μάγξουελ «δελέασε» τις ανήλικες για να μεταβούν στα σπίτια του χρηματιστή σε διάφορες Πολιτείες. Γνώριζε καλά ότι εκείνος προτιμούσε ανήλικα κορίτσια και ότι σκόπευε να τα εκμεταλλευτεί σεξουαλικά.

Ο ξένος Τύπος την αποκαλεί «προαγωγό/ μαστροπό» του Τζέφρι Έπσταϊν, ενώ κάνουν λόγο για μια αδίστακτη γυναίκα που στρατολογούσε κορίτσια για να ικανοποιούν τις σεξουαλικές ορέξεις του, αν και επισήμως ασχολείτο με τις δημόσιες σχέσεις και τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε επαύλεις από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα.

Εξάλλου, και η επαγγελματική της πορεία δείχνει πως ήταν μια δυναμική γυναίκα. Αφού πέθανε ο πατέρας της, η 31χρονη τότε κληρονόμος έφυγε προκειμένου να διεκδικήσει μια νέα ζωή στη Νέα Υόρκη. Και μάλιστα, δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, έχοντας συνάψει φιλίες με ισχυρούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, όπως με τον δευτερότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, τον Πρίγκιπα Ανδρέα ή με τον Σαουδάραβα έμπορο όπλων Αντνάν Κασόγκι.

Η Μάξγουελ συμμετείχε στα όργια και είχε και παρατσούκλι

Με τον Τζέφρι Έπσταϊν συναντήθηκε πρώτη φορά σε ένα πάρτι στο Άπερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν και από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας τους γνώριζαν ότι ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. Εκείνη αναζητούσε μια νέα εξαρτητική σχέση, εκείνος ήθελε δικτύωση με την ελίτ. Ο ερωτικός δεσμός τους υπήρξε σύντομος, μα κατάφεραν να εξελίξουν τη σχέση τους. Αν πιστέψει κανείς τις αφηγήσεις μελών του προσωπικού που εργαζόταν στα σπίτια του, η Μάξγουελ ήταν ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Το παρατσούκλι της ήταν «κυρία του σπιτιού» ή «μαντάμ».

Και αν μια γυναίκα ήξερε καλύτερα από κάθε άλλη τις ιεροτελεστίες που ικανοποιούσαν τον ακόρεστο για σεξ χρηματιστή, όπως το μασάζ στο μόριό του, αλλά και στα πόδια του, αυτή ήταν η Μάξγουελ, η οποία πολλές φορές συμμετείχε στα όργια. Αλλά τίποτα δεν γινόταν χωρίς κάποιο «βραβείο». Το 2000 ο δικηγόρος του δισεκατομμυριούχοι αγόρασε για λογαριασμό της ένα σπίτι αξίας πέντε εκατομμυρίων δολαρίων στο Μανχάταν και σε απόσταση μόλις λίγα τετράγωνα από εκείνο του χρηματιστή.

Η γυναίκα με το αγγελικό πρόσωπο και την ψυχρή προσωπικότητα

Κάποιες από τις καταγγέλλουσες θυμούνται τη γυναίκα με το επιβλητικό παρουσιαστικό και την ακόμα πιο στιβαρή αύρα να τις προσεγγίζει σε κάποιο κλαμπ, έξω από το σχολείο τους ή ακόμα και στον δρόμο και να τους υπόσχεται χρήματα, αυτοκίνητα, ταξίδια, μέχρι και καριέρα στο μόντελινγκ, αφού όπως ήταν γνωστό, κατείχε την τέχνη της πειθούς. Ελάχιστες μπορούσαν να της αντισταθούν αλλά σύντομα έβλεπαν να αλλάζει… πρόσωπο και μαγνητοσκοπούσε τις σεξουαλικές συνευρέσεις τους με τον Έπσταϊν, την ώρα που αποσπούσε τα διαβατήριά τους και απειλούσε ότι θα καταστρέψει τις ζωές τους, αν διέρρεαν το παραμικρό στην αστυνομία ή στον Τύπο.

Να τονισθεί πως το όνομά της… προέκυψε μετά την αυτοκτονία του Αμερικανού χρηματιστή στη φυλακή εν αναμονή της δίκης του για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων ανήλικων κοριτσιών. Και θυμίζουμε πως νεκρός στο κελί του εντοπίστηκε ο δισεκατομμυριούχος πριν από έναν χρόνο περίπου, λίγο αφότου απαγγέλθηκαν εναντίον του κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και σύσταση και συμμορία για τη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους, δύο κατηγορίες που θα επέσυραν ποινές 45 ετών κάθειρξης συνολικά.

Έπσταϊν και Μάξγουελ ανάγκασαν 16χρονη να γδυθεί μπροστά τους

Αίσθηση προκαλεί πρόσφατη καταγγελία από την εφημερίδα «Sunday Times», οι οποίοι βασίζονται στη 41χρονη Άνι Φάρμερ, που κατήγγειλε πως όταν ήταν 16 ετών, η Μάξγουελ την ανάγκασε να βγάλει τα ρούχα της στο ράντσο του χρηματιστή. Αποκάλυψε πως τη γέμισαν με δώρα και της υποσχέθηκαν να τη βοηθήσουν με τις σπουδές της με απώτερο στόχο να την παγιδεύσουν και να την «στρατολογήσουν» στο κύκλωμα μαστροπείας που είχαν στήσει.

Η καταγγέλλουσα θεωρείται μάρτυρας – κλειδί για τους εισαγγελείς εναντίον της Μάξγουελ μαζί με δύο άλλα θύματα του δικτύου σωματεμπορίας του Έπσταϊν. Και οι τρεις γυναίκες την περίοδο που είχαν συνευρεθεί με τον Αμερικανό παιδόφιλο ήταν ανήλικες ενώ η μία εξ αυτών ήταν μόλις 14 ετών. Η Άνι Φάρμερ υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ενώπιον του δικαστή πως «η Μάξγουελ είναι σεξουαλικό αρπακτικό που κακοποίησε την ίδια, αμέτρητα άλλα παιδιά και άλλες γυναίκες».

Η Μάξγουελ δήλωσε αθώα για όλες τις κατηγορίες

Σύμφωνα με την Φάρμερ, η Γκισλέιν Μάξγουελ επί χρόνια επέβλεπε και διηύθυνε το δίκτυο σωματεμπορίας του Επστάιν. «Η προτίμηση του Επστάιν ήταν να έχει τρία διαφορετικά κορίτσια την ημέρα για την σεξουαλική του ευχαρίστηση και η Μάξγουελ είχε αποστολή να στρατολογεί τα κορίτσια», ανέφερε το θύμα των δύο αδίστακτων παιδόφιλων και συνεργατών.

Οι δικηγόροι της Φάρμερ δήλωσαν πως η γυναίκα αποφάσισε να μιλήσει, μετά την αυτοκτονία του Επστάιν σε κελί της φυλακής του Μανχάταν και εν αναμονή της δίκης του, επειδή όσο εκείνος ζούσε το θύμα φοβόταν πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένης και της Μάξγουελ, θα έκαναν κακό στην ίδια και στην οικογένειά της.

Αυτή την εβδομάδα δικαστής της Νέας Υόρκης αρνήθηκε στην «προαγωγό» του Τζέφρι Επστάιν να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση μέχρι την δίκη της για σωματεμπορία ανηλίκων κοριτσιών και ψευδορκία, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2021. Η Μάξγουελ δήλωσε αθώα για όλες τις κατηγορίες και αρνήθηκε σθεναρά ότι εμπλέκεται στα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρίγκιπας Άντριου: Η πτώση του… αγαπημένου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ – Το ερωτικό σκάνδαλο που τάραξε το παλάτι του Μπάκινγχαμ και οι στενές σχέσεις του με πλούσιους βιαστές ανηλίκων

Στιβ Ιστερμπρούκ: Το «χρυσό» παιδί των McDonald’s που απολύθηκε μετά τις… ροζ αποκαλύψεις – Τα 16 εκατ. δολάρια τον χρόνο, το σκάνδαλο και η ιστορία της πιο πετυχημένης fast food εταιρίας

Τζόνι Ντεπ: Ο «πειρατής» που έγινε ηθοποιός κατά τύχη – Οι αποτυχημένοι γάμοι, τα προβλήματα με το αλκοόλ, η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και η δικαστική διαμάχη με την πρώην του

Μπόρις Τζόνσον: Ο νέος πρωθυπουργός της Αγγλίας και υπέρμαχος του Brexit – Ο δημοσιογράφος με τα ακατάστατα ξανθά μαλλιά που δεν… ξέρει από πολιτική, οι γκάφες και το σκάνδαλο

Μπεράτ Αλμπαϊράκ: Ο αγαπημένος γαμπρός του Σουλτάνου και πατέρας 3 παιδιών μπλεγμένος σε «ροζ» σκάνδαλο και σε offshore – Οι… καυτές στιγμές με καλλονή σε γιοτ, η μήνυση και η ευτυχισμένη οικογένεια

Σχετικά άρθρα