Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες
- Ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για τηγάνισμα
- ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο λάδι
- 1 χούφτα φρέσκια μέντα
- 1 ή 2 ήπια κόκκινη τσίλι
- 1 μεγάλο γαρίφαλο σκόρδου
- 4 κουταλιές ξύδι λευκό
- Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Βήμα 1 Ξεφλουδίστε και τεμαχίστε τις μελιτζάνες σε γαλλικά τηγανητά σχήματα διατηρώντας μέρος του δέρματος.
Βήμα 2 Τοποθετούμε σε ζεστό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε και αφήστε το να στραγγίσει σε χαρτί κουζίνας.
Βήμα 3 Στραγγίξτε το λάδι από το τηγάνι, επιστρέψτε στη φωτιά και προσθέστε το λεπτό κομμένο σκόρδο και τσίλι. Τσιγαριστέ και σβήστε με το ξύδι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4 Τοποθετήστε τη μαγειρεμένη μελιτζάνα σε ένα μπολ μαζί με το ζουμί από το τηγάνι, καθώς και τα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μέντας.
Βήμα 5 Φρυγανίζουμε ένα φωμάκι και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ
Διαβάστε σχετικά άρθρα
Μελιτζάνα Caponata σε φρυγανισμένο ψωμί!!!
Vegan τάκος με τσίλι και μελιτζάνα