Χάνω την αυτοπεποίθηση μου και νιώθω πως δεν είμαι αρκετή για τον σύντροφο μου. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Καλησπέρα σας, ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για ένα θέμα που έχω παρατηρήσει σε εμένα. Βρίσκομαι εδώ και ένα χρόνο σε μια σχέση, πολύ όμορφη και σοβαρή . Περνάω υπέροχα και δεν έχω αμφιβολίες για τα συναισθήματα του ανθρώπου που έχω δίπλα μου.

Μερικά συμβάντα, όπως πχ κάποιες φωτογραφίες (παλιές και πριν την σχέση μας, τις οποίες δεν διέγραψε επειδή απλώς δεν ασχολήθηκε καν και τις είχε ξεχασμένα στο κινητό) κοριτσιών πολύ όμορφων, διαφορετικών από εμένα με όμορφο πρόσωπο και σώμα, επίσης κάποια λάικ που έκανε στα σόσιαλ μίντια τα οποία είναι μεν πολύ ασήμαντο γεγονός χαχα…όμως πραγματικά μέσα από αυτά και κάποια αλλά μικρά πράγματα έχω αρχίσει να χάνω κάπως την αυτοπεποίθηση προς τον εαυτό μου και εξαιτίας αυτού βγάζω πολλές ανασφάλειες προς τα έξω , νομίζω πως δεν είμαι αρκετή και δεν είμαι αυτό που του αρέσω, ενώ εκείνος δείχνει το αντίθετο εμένα μου έχει μείνει στο μυαλό πως δεν είμαι αρκετά καλή…

Αυτό που θέλω είναι να δουλέψω με τον εαυτό μου γιατί ξέρω πως εγώ είμαι αυτή που δημιουργεί το θέμα με την αυτοπεποίθηση μου και είμαι εγώ αυτή που μειώνω τον εαυτό μου! Ευχαριστώ πολύ

Στο ερώτημα σας απάντησε η Ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Νομίζω πως έχετε ήδη όλες τις απαντήσεις στο ερώτημα σας. Είστε σίγουρη για τα αισθήματα του συντρόφου σας, γνωρίζετε πως οι φωτογραφίες και τα like δεν σημαίνουν κάτι, και αντιλαμβάνεστε πως τα αρνητικά σας συναισθήματα καθρεφτίζουν τις δικές σας ανασφάλειες.

Αυτό συμβαίνει γιατί προσπαθείτε να «ταΐσετε» την αυτοπεποίθηση σας από εξωτερικές πηγές – στην περίπτωση αυτή τον σύντροφο σας. Όμως, η καλή και στιβαρή αυτοπεποίθηση πηγάζει από μέσα μας. Προσπαθήστε να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να τον εκτιμήσετε για όλα όσα είναι – όχι μόνο την εξωτερική εικόνα. Η αυτό-εκτίμηση που βασίζεται μόνο στην εικόνα μας, αφενός αδικεί το όλον του εαυτού σας και αφετέρου είναι πολύ πιο ευάλωτη.

Ελπίζω να νιώσετε σύντομα καλύτερα,

Δήμητρα Φιλοπούλου

Ψυχοθεραπεύτρια MSc

Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια

Τηλ.: 6956 297109

Facebook: facebook.com/dimitraefilopoulou

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Είμαι παιδί χωρισμένων γωνιών και νιώθω πως θα έχω την ίδια τύχη μαζί τους. Τι να κάνω;

«Το αγόρι μου φλερτάρει με μια γειτόνισσα! Να χωρίσω;»

 

Σχετικά άρθρα