Vegetarian λαζάνια χωρίς αυγό και χωρίς γλουτένη

Υλικά

  • 5 μελιτζάνες
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 200γρ τυρί παρμεζάνα
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού (24 μεγάλα φύλλα)
  • 24 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
  • 1 κιλό καλάθι τυρί Ricotta
  • 125 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
  • Αλατοπίπερο
  • ¾ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ολόκληρο καφέ κρεμμύδι
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κονσέρβες ντομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη φρέσκα ή αποξηραμένη
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Για τη σάλτσα ντομάτας. Κατ ‘αρχάς, ψιλοκόψτε ολόκληρο το κρεμμύδι και αφήστε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίστε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το τσιγάρισμα για ένα λεπτό. Προσθέστε φρέσκια ή αποξηραμένη ρίγανη. Προσθέστε τα δύο κουτιά ολόκληρων ντοματών. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράστε πολύ απαλά για 10-15 λεπτά, ανακατέψτε περιστασιακά. Θα πρέπει να είναι πηχτή και καθόλου υγρή για αν είναι έτοιμο.

Βήμα 2 Κόψτε τη μελιτζάνα κατά μήκος, περίπου 7 με 8 φέτες. Τοποθετήστε τις σε αντικολλητικό χαρτί και βουρτσίστε τις με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ζαχαροπλαστικής. Βουρτσίστε γρήγορα, ώστε να μην έχετε χρόνο να απορροφήσετε πάρα πολύ. Τοποθετήστε σε ένα ζεστό στεγνό τηγάνι, αλατίστε και αφήστε το να ξεκουραστεί.

Βήμα 3 Ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες και τοποθετήστε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε με κρύο νερό και αλατίστε. Ανάψτε τη φωτιά, σιγοβράστε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει για (περίπου 40 λεπτά). Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ελέγξετε το ψήσιμο. Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρέστε από το νερό και αφήστε τις να κρυώσουν. Στη συνέχεια, κόψτε σε ροδέλες και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4 Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μανιτάρια. Προσθέστε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα κομμένα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε με λίγο αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 5 Στο κάτω μέρος του ταψιού προσθέτουμε με τη μισή σάλτσα ντομάτας. Προσθέστε τα μισά φύλλα βασιλικού. Προσθέστε ένα στρώμα μελιτζάνας, τυρί παρμεζάνα, στρώση γλυκοπατάτας, στρώση θρυμματισμένου τυριού ρικότα, στρώση μανιταριών, περισσότερο τυρί παρμεζάνας, άλλη μια στρώση μελιτζάνας, την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, φρέσκα φύλλα βασιλικού, τελική στρώση γλυκοπατάτας, ρικότα τυρί, παρμεζάνα, τελικό στρώμα μελιτζάνας. Προσθέστε στην κορυφή τριμμένη μοτσαρέλα, χωρίς κενά.

Βήμα 6 Τοποθετούμε σε φούρνο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 160 ° C. Μόλις μαγειρευτεί, αφήστε το να ξεκουραστεί 30 λεπτά πριν το σερβίρετε. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού. Απολαμβάνω!

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Vegan φαλάφελ χωρίς γλουτένη. Το απόλυτο υγιεινό σνακ!

Διατροφή χωρίς γλουτένη; Αυτές τις τροφές μπορείς να καταναλώσεις άφοβα!

Τα καλύτερα σνακ χωρίς γλουτένη!

 

Σχετικά άρθρα