Το Σαββατοκύριακο φτιάχνουμε λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο με θυμάρι σκόρδο και καραμελωμένα κρεμμύδια μόνο με 245 θερμίδες

Το Σαββατοκύριακο έφτασε! Ώρα για ξεκούραση, χαλάρωση και οικογενειακές στιγμές! Τι πιο όμορφο από την οικογένεια που μαζεύεται γύρω από το τραπέζι και περιμένει να απολαύσει ένα υπέροχο γεύμα. Θυμάμαι πάντα τα Σαββατοκύριακα οι γονείς μου, μαγείρευαν τα πιο νόστιμα φαγητά, άρα και τα πιο παχυντικά!

Εμείς σας παρουσιάζουμε μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή, με υγιεινά υλικά και χωρίς περίσιες θερμίδες. Θα φτιάξουμε λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με μυρωδικά και κρεμμύδια που θα καραμελώσουν, ώστε να γίνουν το τέλειο συνοδευτικό για το πιάτο σας. Η συνταγή περιέχει μόνο 245 θερμίδες, οπότε μην το σκέφτεστε άλλο. Βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 2-3 ολόκληρα λεμόνια
  • 6 κλαδάκια θυμάρι
  • 3 καφέ κρεμμύδια
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κομμάτια κοτόπουλου
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο

Παρασκευή

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιπάνετε ένα μεγάλο ταψί με ελαιόλαδο.

Βήμα 2 Καρυκεύστε τα κομμάτια κοτόπουλου σας γενναιόδωρα και στις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3 Στύψτε τα λεμόνια και προσθέστε τον χυμό στο μπολ ανάμειξης. Προσθέστε 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο και το σκόρδο. Προσθέστε ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.

Βήμα 4 Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και κόψτε το κάθε ένα σε 4 στρογγυλές φέτες. Τοποθετήστε τις στο ταψί μέχρι να γεμίσετε τον πάτο του. Προσθέστε μερικά κλαδάκια θυμάρι πάνω από κάθε κομμάτι κρεμμύδι. Τοποθετήστε τα κομματάκια κοτόπουλου, το δέρμα από πάνω προς τα κρεμμύδια και το θυμάρι. Δώστε ένα γρήγορο χτύπημα στη σάλτσα και ρίξτε πάνω σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο. Προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό.

Βήμα 5 Τοποθετήστε σε φούρνο στους 180 ° C και μαγειρέψτε για περίπου 60 έως 70 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ψήστε κάθε κομμάτι μερικές φορές. Εάν ο πυθμένας αρχίζει να στεγνώνει, προσθέστε λίγο παραπάνω νερό.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Λεμονάτο στήθος κοτόπουλου με ρίγανη και θυμάρι

Σχετικά άρθρα