Φτιάξε το δικό σου παγωτό βανίλια, σε μόλις 20 λεπτά

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ή 500ml παχιά κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι ή 250ml πλήρες γάλα
  • 1 στικ βανίλιας
  • 5 κρόκους αυγών
  • ½ φλιτζάνι ή 130 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 1 αλάτι

Παρασκευή

Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαθύ πυθμένα, τοποθετήστε την κρέμα, το γάλα και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε έως ότου το μείγμα αρχίσει να σιγοβράζει.

Βήμα 2 Βάλτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ ανάμειξης και χτυπήστε τα αυγά χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.

Βήμα 3 Ρίξτε λίγο από το μείγμα ζεστής κρέμας στα αυγά καθώς χτυπάτε ελαφρά. Στη συνέχεια, προσθέστε το υπόλοιπο καθώς συνεχίζετε την ανάμιξη.

Βήμα 4 Ρίξτε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα (σημειώστε, εάν η κατσαρόλα έχει μαγειρεμένο γάλα στο κάτω μέρος, πλύνετε πρώτα) και επιστρέψτε σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα, συνεχίστε να αναμιγνύεται μέχρι να πήξει. Μην το μαγειρεύετε υπερβολικά, διαφορετικά τα αυγά θα κόψουν. Συνήθως, όταν αρχίζει λίγο ατμός, είναι έτοιμο. Εάν έχετε θερμόμετρο κουζίνας, στοχεύστε στους 85 C.

Βήμα 5 Τοποθετήστε ένα λεπτό κόσκινο σε ένα μπολ και μεταφέρετε το μείγμα στο μπολ. Καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 1 έως 2 ώρες. Εάν έχετε χρόνο, αφήστε το όλο το βράδυ.

Βήμα 6 Μόλις παγώσει, απλώς προσθέστε στην προψυκτική συσκευή σας παγωτό και ανακατέψτε μέχρι να φτάσει στη σωστή συνοχή παγωτού. Συνήθως είναι περίπου -6 ° C.

Καλή απόλαυση!

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Απολαυστικό σπιτικό παγωτό πραλίνα

Σπιτικό παγωτό βερίκοκο χωρίς παγωτομηχανή

Φτιάχνουμε παγωτό διαίτης με γεύση βανίλια, σοκολάτα, μάνγκο, μόκα!

Σχετικά άρθρα