Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Γλυκά / Απολαυστικό σπιτικό παγωτό πραλίνα
pagwto-pralina

Απολαυστικό σπιτικό παγωτό πραλίνα

Ο καιρός έχει ζεστάνει πολύ, τα σχολεία κλείνουν, οι διακοπές ξεκινούν και ώρα να προσέξετε τη διατροφή των παιδιών σας! Επειδή το παγωτό είναι το κατ’ εχήν γλυκό της εποχής, μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό παγωτό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Συστατικά

  •     3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
  •     100 γρ. φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς
  •     1 κιλό βάση παγωτού
  •     καρύδια, για το σερβίρισμα

Για τη βάση του παγωτού

  •     500 γρ. γάλα
  •     300 γρ. κρέμα γάλακτος
  •     150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  •     50 γρ. μέλι
  •     1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  •     100 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Βάζουμε την πραλίνα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Το βάζουμε στα μικροκρύματα για 10 δευτερόλεπτα σε μέτρια ισχύ μέχρι να ζεσταθεί ελαφρά η πραλίνα. Διαφορετικά μπορούμε να τη ζεστάνουμε σε ένα μικρό τηγάνι.

Ανακατεύουμε την πραλίνα με τα φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς και τα προσθέτουμε στη βάση του παγωτού μόλις την ετοιμάσουμε.

Βάζουμε το παγωτό σε σακούλα μιας χρήσεως (δένοντας το καλά και αφαιρώντας τον αέρα ώστε να είναι κλεισμένο αεροστεγώς) και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Βγάζουμε από την κατάψυξη ανα 1 ώρα δουλεύοντας το μείγμα λίγο με τα χέρια μας (χωρίς να ανοίγουμε τη σακούλα) για να αποφύγουμε το μείγμα να κάνει κρυστάλλους και να κρατήσει τη βελούδινη υφή του.

Σερβίρουμε με καρύδια.

Για τη βάση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 400 γρ. από το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το μέλι και τα φέρνουμε σε βρασμό.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. γάλα και το κορν φλάουρ.

Όταν τα υλικά στην κατσαρόλα έχουν ξεκινήσει και βράζουν για 2-3 λεπτά ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλα-κόρν φλάουρ και βράζουμε άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε ό,τι υλικά θέλουμε για να πάρει το παγωτό τη γεύση που επιθυμούμε. Για παράδειγμα, εάν θέλουμε παγωτό βανίλια προσθέτουμε λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη σε σκόνη.

Κρυώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, στο οποίο από κάτω έχουμε τοποθετήσει άλλο ένα μπολ με πάγο. Το βάζουμε στην κατάψυξη μόλις κρυώσει καλά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι παγωτό μπορώ να τρώω αν έχω δυσανεξία στη λακτόζη;

Ιδέες για σπιτικό υγιεινό παγωτό!

Παγωτό μπισκότο σε ξυλάκι

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X