Αυθεντικό Ιταλικό Τιραμισού μέσα σε 30 λεπτά!

Θερμίδες

304

Υλικά

  • 6 ολόκληρα αυγά ελεύθερης βοσκής (χωριστά – 6 κρόκους και 6 ασπράδια)
  • 6 σφινάκια λικέρ Καλούα ή παρόμοιου ποτού με γέυση καφέ
  • 4 κουταλιές της σούπας ή 50 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. Mascarpone (θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 φλιτζάνια ισχυρός μαύρος καφές εσπρέσο
  • 500 γρ. Σαβαγιάρ
  • Σκόνη κακάου για το πασπάλισμα
  • 50 γρ. Μαύρη σοκολάτα σοκολάτα

Παρασκευή

Βήμα 1 Μόλις φτιάξετε τον ζεστό σας εσπρέσο, ρίξτε τον σε ένα πιάτο, προσθέστε 1 κουταλιά ζάχαρη και το λικέρ καλούα ή άλλο λικέρ με καφέ. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2 Διαχωρίστε 6 κρόκους αυγού σε ένα μπολ ανάμειξης και 6 ασπράδια αυγού σε άλλο. Προσθέστε 3 κουταλιές της ζάχαρης στους κρόκους. Χτυπήστε με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ή ένα μίξερ. Χτυπάμε τους κρόκους έως ότου η ζάχαρη και οι κρόκοι να έχουν μια κρεμώδης υφή με λίγες φυσαλίδες στην κορυφή. Στη συνέχεια προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και χτυπήστε καλά μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Βήμα 3 Στο άλλο μπολ όπου βρίσκονται τα ασπράδια, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και χτυπήστε ελαφρά. Ρίχνουμε απαλά το μείγμα με τα ασπράδια στο μείγμα κρόκου μέχρι να συνδυαστούν. Κάντε το μισό πρώτα και μετά το δεύτερο μισό.

Βήμα 4 Ποτίστε τα σαβαγιάρ για 3 έως 5 δευτερόλεπτα στον καφέ εσπρέσο και τοποθετήστε τα στο πιρέξ.

Βήμα 5 Προσθέστε ένα στρώμα κρέμας, χρησιμοποιώντας τη μισή ποσότητα, απλώστε καλά και ισιώστε χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Τρίψτε λίγο από τη μαύρη σοκολάτα για να καλύψει πλήρως την κρέμα.

Βήμα 6 Επαναλάβετε τα ίδια βήματα μέχρι να γεμίσει πλήρως το πιρέξ. Μόλις είναι έτοιμο καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα, ή τουλάχιστον έξι ώρες.

Βήμα 7 Πασπαλίστε με τη σοκολάτα σε σκόνη πριν το σερβίρετε. Κόψτε και σερβίρετε ως έχει.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Τιραμισού με Μαύρη Μπύρα

Έτσι φτιάχνεται το πιο ωραίο τιραμισού!

Εσπρέσο Αφογκάτο (Παγωτό βανίλια με αληθινό καφέ εσπρέσο, σε 5 μόλις λεπτά)

Σχετικά άρθρα