Εναλλακτικά γεμιστά με θυμάρι,​​ μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα

Υλικά

  • 6 ντομάτες μεσαίου μεγέθους

  • 1 κρεμμύδι (προαιρετικό αλλά θα έχει καλύτερη γεύση)

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 6 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού

  • 1 μεγάλη χούφτα φρέσκο ​​μαϊντανό

  • 1/2 φλιτζάνι αλεσμένο ψωμί

  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.

Βήμα 2 Πλύνετε και αφαιρέστε τον πυρήνα κάθε ντομάτας. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους με ένα κουτάλι. (προαιρετικά) Πασπαλίστε λίγο αλάτι.

Βήμα 3 Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το σε ένα μπολ ανάμειξης. Στη συνέχεια προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου, το ψιλοκομμένο θυμάρι και τον μαϊντανό. Τέλος προσθέστε το αλεσμένο ψωμί, καθώς και τα 3/4 του τριμμένου τυριού. Μην ξεχάσερτε να αλατοπιπερώσετε και να προσθέσετε ελαιόλαδο για να συνδυαστούν όλα τα συστατικά

Βήμα 4 Γεμίστε κάθε ντομάτα με τη γέμιση και προσθέστε από πάνω λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 ° C.

Βήμα 5 Αφήστε να ξεκουραστεί για 5 έως 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Γεμιστές πιπεριές με κιμά και τυρί (Ιταλική συνταγή)

Τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα γεμιστά

Σχετικά άρθρα