Γαλλικό τοστ με κοτόπουλο: Το ιδανικό πρωινό για ξεκίνημα

Υλικά

  • 2 αυγα
  • 4 φέτες τυρί Μοτσαρέλα
  • 50 ml γάλα ή (1/4) φλιτζάνι
  • 4 φέτες ψωμί
  • Λίγη ρίγανη
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • Μαγειρεμένα κομμάτια στήθους κοτόπουλου
  • 1 ντομάτα (σε φέτες)

Παρασκευή

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C

Βήμα 2 Σε ένα μικρό μπολ ή σε μπολ ανάμειξης, σπάστε δύο αυγά.

Βήμα 3 Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 4 Σε κάθε φέτα ψωμιού, προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου.

Βήμα 5 Προσθέστε τις φέτες ντομάτας.

Βήμα 6 Προσθέστε λίγη ρίγανη.

Βήμα 7 Προσθέστε τις φέτες τυριού.

Βήμα 8 Βυθίστε το τοστ σας μέσα στο μείγμα των αυγών και του γάλακτος.

Βήμα 9 Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο.

Βήμα 10 Με μια σπάτουλα, ανασηκώστε το ψωμί στο τηγάνι για να ψηθεί ομοιόμορφα και από τος 2 πλευρές.

Βήμα 11 Χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει. (σηκώστε το τοστ για έλεγχο κάθε 30 δευτερόλεπτα).

Βήμα 12 Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

Βήμα 14 Κόψτε και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Αλμυρά pancakes με κολοκύθι: Το απόλυτο εναλλακτικό brunch

Κολατσιό για δουλειά: Τορτίγια με κοτόπουλο και σάλτσα μουστάρδας

 

Σχετικά άρθρα