Παπαρδέλες με προσούτο και φασκόμηλο!

Υλικά

  • 200 γραμμάρια παπαρδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. προσούτο
  • 16-20 μεσαία φύλλα φασκόμηλου
  • 1 λεμόνι (μόνο ξύσμα)
  • ¾ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 6 κουταλιές της σούπας ή 85 γρ. βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε το νερό από τα ζυμαρικά σας και αφήστε το να βράσεις. Μόλις είναι έτοιμο προσθέστε αλάτι και τα ζυμαρικά σας.

Βήμα 2 Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 2 κουταλιές βούτυρο και μερικά φύλλα φασκόμηλο. Τηγανίζουμε περίπου 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά και στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3 Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τις φέτες προσούτο και μαγειρέψτε κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν τραγανές. Μόλις και αυτά είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.

Βήμα 4 Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές βούτυρο και μια σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και το ξύσμα ενός λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μειωθεί στο μισό σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Βήμα 5 Προσθέστε 2 κουταλιές βούτυρο στη σάλτσα σας και ανακατέψτε καλά σε χαμηλή φωτιά. Μόλις τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα στραγγίξτε τα και προσθέστε τα απευθείας στο τηγάνι. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Σβήστε τη φωτιά και, στη συνέχεια, προσθέστε το τραγανό προσούτο και τα τραγανά φύλλα φασκόμηλου. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σφολιάτα με ντοματίνια, κατσικίσιο τυρί και προσούτο (Μόνο σε 15 λεπτά)

Σχετικά άρθρα