Λευκό ψάρι και καπνιστή πιπεριά και Chimichurri!

Υλικά

  • 2 κομμάτια χοντρό λευκό ψάρι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 εσαλότ
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές λευκό ξύδι
  • ½ μεγάλο κόκκινο τσίλι
  • ½ λεμόνι (χυμός)
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετήστε τη πιπεριά απευθείας σε δυνατή φωτιά προκειμένου να καψαλιστεί. Μην φοβάστε να το κάνετε ο στόχος είναι να γίνει μαύρη. Αποσύρετε από τη φωτιά, τοποθετήστε σε ένα μπολ ή δοχείο και σκεπάστε μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, απλώς τρίψτε το καμένο δέρμα, θα πρέπει να ξεκολλήσει εύκολα. Αφαιρέστε τον πυρήνα, τους σπόρους και κόψτε σε λωρίδες.

Βήμα 2 Για το τσιμιτσούρι, πλένετε το μαϊντανό και τον κόλιανδρο, αφαιρείτε τα κοτσάνια, και κρατάτε τα φύλλα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το τσίλι το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. (Διατηρήστε για 24 ώρες στο ψυγείο).

Βήμα 3 Αλείψτε καλά το ψάρι με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε κάθε πλευρά συμπεριλαμβανομένου του δέρματος.

Βήμα 4 Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθεί το λάδι, τοποθετήστε το δέρμα του ψαριού σας προς τα κάτω και μαγειρέψτε μέχρι το δέρμα να γίνει τραγανό. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε κάθε πλευρά του ψαριού.

Βήμα 5 Μόλις ψηθεί, τοποθετήστε το σε ένα ζεστό πιάτο σερβιρίσματος με το δέρμα προς τα κάτω (ανάλογα με το κομμάτι του ψαριού σας), γαρνίρετε την κορυφή με τις λωρίδες καπνιστή πιπεριά και προσθέστε το τσιμιτσούρι γύρω του. Απολαύστε αυτό το απλό και υγιεινό γεύμα.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Φρέσκο ψάρι με σάλτσα από λευκό κρασί και κρέμα γάλακτος

Σχετικά άρθρα