Ραγού στο φούρνο με ταλιατέλες!

Υλικά

  • Ελαιόλαδο
  • 500 γρ χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλα
  • 500 γρ μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 καφέ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα
  • 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3 φλιτζάνια ζωμός βοδινού ή κοτόπουλου
  • 400 γρ. πουρέ ντομάτας ή πασάτα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 800 γρ. φρέσκες ή ξηρές ταλιατέλες
  • Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • Παρμεζάνα, τριμμένη

Παρασκευή

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170°C

Βήμα 2 Κόψτε το βόειο και το χοιρινό κρέας αφαιρώντας τυχόν πέτσα. Στη συνέχεια αλατοπιπερώστε κάθε κομμάτι, προσθέστε μια καλή δόση ελαιόλαδο σε μια γάστρα και τριγαρίστε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το κρέας στο μάτι της κουζίνας. Μόλις γίνει καφέ, τοποθετήστε τη γάστρα στο φούρνο, στους 170°C και ψήστε για 60 λεπτά, γυρίζοντάς το μερικές φορές. Μην το αφήνετε να καεί, προσθέστε λίγο νερό.

Βήμα 3 Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και στη συνέχεια αφαιρούμε τη γάστρα και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι, το σκόρδο, τα λαχανικά, το κρασί, τον πουρέ ντομάτας, το φύλλο δάφνης και τον ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι φούρνου και επιστρέφουμε στο φούρνο για 2 ½ ώρες στους 170°C.

Βήμα 4 Για τα ζυμαρικά σας, έχετε έτοιμη μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.

Βήμα 5 Βγάζετε το ραγού από το φούρνο, βγάζετε τη δάφνη και το κόβετε χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια. Ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να τεμαχιστούν όλα τα κομμάτια κρέατος. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα.

Βήμα 6 Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάλτε δύο μεγάλες κουταλιές ραγού. Προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να αραιώσουν και σιγοβράστε απαλά.

Βήμα 7 Εν τω μεταξύ, προσθέστε τα φρέσκα ζυμαρικά και μαγειρέψτε. Στραγγίστε και προσθέστε το απευθείας στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δύο λεπτά ή μέχρι να γίνει al dente. Σερβίρουμε με περισσότερο ράγού από πάνω, τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ιταλικές ταλιατέλες με πέστο βασιλικό-φουντούκι και ψητά κολοκυθάκια

Σχετικά άρθρα