Καρμπονάρα με 4 υλικά (χωρίς κρέμα γάλακτος)

Υλικά

  • 400 γραμμάρια ριγκατόνι ή παρόμοια ζυμαρικά
  • 150 γραμμάρια πανσέτα ή μπέικον
  • 90 γραμμάρια πεκορίνο, πολύ ψιλοτριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, προσθέστε τα ζυμαρικά σας μαζί με λίγο αλάτι. Κρατήστε 4 φλιτζάνια νερό στην άκρη πριν τα στραγγίξετε.

Βήμα 2 Καθαρίστε τη πανσέτα  και κόψτε σε φέτες κατά μήκος και στη συνέχεια κόψτε σε κύβους. Τοποθετήστε τους κύβους σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό το κρέας.

Βήμα 3 Βγάζουμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ ή πιάτο.

Βήμα 4 Θα πρέπει να έχετε αφήσει λίγο από το λίπος στο τηγάνι. Σε αυτό, προσθέστε το νερό των ζυμαρικών. Προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γενναία ποσότητα και μαγειρέψετε για περίπου 3-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 5 Μόλις τα ζυμαρικά γίνουν al dente, προσθέστε τα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά ώστε τα ζυμαρικά να επικαλυφθούν καλά. Επιστρέψτε τη τραγανή πανσέτα στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών και συνεχίστε να ανακατεύετε. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε μερικές φορές και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί. Ανακατέψτε ή ρίξτε λίγο ακόμα μέχρι η σάλτσα να γίνει μεταξένια και γυαλιστερή. Αν είναι πολύ στεγνό, προσθέστε λίγο νερό ζυμαρικών μέχρι να έχετε τη σωστή σύσταση. Θα πρέπει να έχετε αρκετή σάλτσα για να καλύψετε όμορφα τα ζυμαρικά.

Βήμα 6 Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και σπάμε με λίγο ακόμα πιπέρι από πάνω. Θα μπορούσατε επίσης να πασπαλίσετε περισσότερο τυρί, αλλά υπάρχει αρκετό στη σάλτσα.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ραγού στο φούρνο με ταλιατέλες!

Σχετικά άρθρα