Νηστίσιμη καρυδόπιτα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι λάδι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">4 φλιτζάνια αλεύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φλιτζάνια νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">½ φλιτζάνι μπράντι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">Ξύσμα από 1 λεμόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες μαύρες – ξανθές</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε το αλεύρι,  κανέλα και το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ. Βάζετε σε πήλινο μπολ και ρίχνετε το λάδι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε στο μείγμα τη ζάχαρη, το νερό, την καρυδόψιχα, τη σόδα διαλυμένη στο μπράντι, το ξύσμα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύετε καλά και βάζετε σε λαδωμένη φόρμα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Όταν ψηθεί, βάζετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με χοντροκομμένα κομμάτια καρύδα, σταφίδες μαύρες και ξανθές.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα