«Η δουλειά μου σταμάτησε ξαφνικά λόγω του κορωνοϊού. Τι θα με βοηθήσει να νιώσω καλύτερα;»

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και η δουλειά μου σταμάτησε από τη μια μέρα στην άλλη λόγω του κορωνοϊού. Τι θα με βοηθήσει να νιώσω καλύτερα;

Ήμουν τόσο δραστήριος και έκανα τόσα πράγματα (εκδρομές, ταξίδια, επικίνδυνα σπορ) και τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Ποια ρουτίνα μπορώ να καθιερώσω για να γεμίζει η μέρα μου περιμένοντας να ξαναρχίσει η ζωή;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Ειρήνη Χατζησωτηράκη

Δημιουργήστε μια ρουτίνα σαν να έχει ήδη ξαναξεκινήσει η ζωή . Μην περιμένετε να ζήσετε όταν τελειώσει η καραντίνα! Και τώρα ζείτε απλά σε άλλους ρυθμούς και ταχύτητες, για αυτό προσαρμοστείτε σε αυτόν τον ρυθμό και βρείτε πώς μπορείτε να είστε δραστήριος σε αυτές τις συνθήκες.

Η κοινωνικοποίηση μπορεί να συνεχίσει μέσα από το διαδίκτυο, οπότε με αυτό τον τρόπο δεν χάνεται επαφή με τον έξω κόσμο. Το ίδιο ισχύει και για τη γυμναστική μιας και μπορεί να προσαρμοστεί σε άλλου είδος εκγύμναση είτε σε εσωτερικό χώρο είτε σε εξωτερικό.

Φροντίστε τον εαυτό σας εσωτερικά και εξωτερικά και δοκιμάστε δραστηριότητες που δεν είχατε την ευκαιρία πριν. Η καραντίνα δεν είναι μόνο περιορισμός, είναι και μια ευκαιρία να γνωρίσουμε πτυχές του εαυτού μας που δεν είχαμε την ευκαιρία πριν.

ti-na-kaneis-ean-den-exeis-filous-kai-koinoniki-zoi

Ειρήνη Χατζησωτηράκη
Ψυχολόγος – Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Σύμβουλος γάμου – οικογένειας

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πόνος, λύπη, μοναξιά. Γιατί τα αρνητικά συναισθήματα μάς κάνουν… καλό;

Σωστή ψυχολογία. Το ισχυρό «όπλο» κατά του κορωνοϊού! «Δεν είσαι μόνος»!

Μπορείτε να δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό, πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα